Doç. Dr. FİLİZ YANGILAR


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji, Gıda Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Beslenme ve Dietetik

Metrikler

Yayın

204

Yayın (WoS)

32

Yayın (Scopus)

33

Atıf (WoS)

77

H-İndeks (WoS)

25

Atıf (Scopus)

23

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

10

H-İndeks (Scholar)

23

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1111

Proje

16

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

24
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Diğer

Akademik, Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri
Diğer
22.05.2024

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Temel Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında verilecek olan Bilim ödülü ile Güzel Sanatlar ve Spor alanlarında Sanat ve Spor ödüllerini kapsamaktadır.


AR-GE Proje Pazarı
Diğer
20.05.2024

Anadolu Üniversiteler Birliği organizasyonu ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde 3.Ar-Ge Proje Pazarı yapılmıştır.


Eğitim Bilgileri

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Ön Lisans

Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Türkiye

2019 - 2021

2019 - 2021

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Farklı probiyotik bakterileri ve geleneksel peynir kültürleri kullanılarak üretilen beyaz peynirin depolama periyodu boyunca çeşitli kalite niteliklerinin incelenmesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda

2003

2003

Yüksek Lisans

Oltu ve Şenkaya yöresinde üretilen Karın Kaymağı peynirinin fabrika şartlarında üretimi ve bu peynirlerin bazı mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Gıda Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Beslenme ve Dietetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2018 - 2022

2018 - 2022

Dr. Öğr. Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2015 - 2018

2015 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2015 - 2018

2015 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Enstitü Müdürü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2024 - 2025

2024 - 2025

Birim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2024 - 2025

2024 - 2025

Ölçme Değerlendirme Kurulu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2023 - 2023

2023 - 2023

Bilimsel Ödülü Komisyonu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2022 - 2023

2022 - 2023

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2018 - 2022

2018 - 2022

Enstitü Müdür Yardımcısı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2016 - 2017

2016 - 2017

Dekan Yardımcısı

Erzincan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi

2015 - 2016

2015 - 2016

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

Erzincan Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu

2011 - 2014

2011 - 2014

Dekan Yardımcısı

Ardahan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

Akademi Dışı Deneyim

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, Gıda ve Tarımsal Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yönetim Kurulu Üyesi

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

ı Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu Görevlendirme

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK , ı Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu Görevlendirme

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

ERASMUS PROGRAMI UYUM KOMİSYONU

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ , BESLENME VE DİYETETİK , ERASMUS PROGRAMI UYUM KOMİSYONU

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

MEZUN İZLEM KOMİSYONU

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ , BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, MEZUN İZLEM KOMİSYONU

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

KRİTER KOMİSYONU

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK , KRİTER KOMİSYONU

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

LİSANÜSTÜ EĞİTİM KOMİSYONU

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, LİSANÜSTÜ EĞİTİM KOMİSYONU

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYON ÜYESİ

Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYON ÜYESİ

2023 - 2023

2023 - 2023

Anadolu Üniversiteler Birliği ARGE PROJE PAZARI HAKEM

Üniversite, TOKAT ÜNİVERSİTESİ , BESLENME VE DİYEYETETİK BÖLÜMÜ , Anadolu Üniversiteler Birliği ARGE PROJE PAZARI HAKEM

2006 - 2010

2006 - 2010

Sorumlu Yönetici

Filiz Gıda, Sorumlu Yönetici

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Proje Yönetimi 1

Sağlıklı Gıda Tasarımı

Besleyici ve Sağlıklı Gıda Tasarımı

Seminer

iLERİ BESİN KİMYASI

Besleyici ve Sağlıklı Gıda Tasarımı

Süt Kimyası

Besleyici ve Sağlıklı Gıda Tasarımı

Süt Kimyası

Lisans

Lisans

SEMİNER I

Besin Kimyası ve Analizleri

Seminer 1

Seminer 2

Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması

Girişimcilik ve Proje Kültürü

Seminer 1

Besin Kimyası ve Analizleri 2

Besin Kimyası ve Analizleri 1

Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması

Sağlıklı Besin Seçimi

Klinik Beslenme Erişkin Uygulaması

Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması

KLİNİKTE ÇOCUK BESLENME UYGULAMASI II

Sağlıklı Besin Seçimi

BESİN KİMYASI VE ANALİZLER I

Toplum Sağlığında Beslenme Uygulaması

BESLENME İLKELERİ II

BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI

Beslenme İlkeleri (II A- II B)

BESLENME İLKELERİ

beslenme ilkeleri

BESİN MİKROBİYOLOJİ

Genel Mikrobiyoloji

Beslenme İlkeleri

Besin Mikrobiyolojisi

Genel Mikrobiyoloji

GM303 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Yönetilen Tezler

2025

2025

Yüksek Lisans

Kanser Hastalarında Kaşeksi Durumunun Değerlendirilmesi

Yangılar F. (Danışman)

M.COŞKUN(Öğrenci)

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

NTV Anadoludakiler Programı Tulum Peyniri Tanıtımı

Kurumsal Tanıtım, NTV's "Anadoludakiler" Program Featured Tulum Cheese, Türkiye, Erzincan, 2025 - 2025

AD Scientific Index 2025 World Scientist and University Rankings

Kurumsal Temsil, AD Scientific Index Ltd., Türkiye, Ankara, 2019 - 2024

Yöresel Ürün Üreticileri Çalıştay Grubu

Kurumsal Temsil, Üniversite-Valilik, Türkiye, Erzincan, 2023 - 2023

Makaleler

Tümü (77)
SCI-E, SSCI, AHCI (26)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (31)
ESCI (4)
Scopus (32)
TRDizin (31)
Diğer Yayınlar (19)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. BİTKİSEL VE HAYVANSAL SÜTLER

Yangılar F.

15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Diyarbakır, Türkiye, 12 - 14 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

2. YEME BOZUKLARININ PATOGENEJİNDE VE TEDAVİSİNDE MİKROBİYOTANIN ROLÜ

Yangılar F.

15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Diyarbakır, Türkiye, 12 - 14 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

3. THEIMPORTANCE OF SPROUTED GRAINS AND LEGUMES IN THE RAW FOOD DIET

YANGILAR F.

SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Türkiye, 21 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. THE USE OF D-ALLULOSE IN THE FOOD INDUSTRY

YANGILAR F.

SELCUK 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIEDSCIENCES, Türkiye, 21 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. PLANT BASED AND ANIMAL MILKS

YANGILAR F.

ANADOLU 15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Türkiye, 12 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

6. THE ROLE OF MICROBIOTA IN THE PATHOGENEGY AND TREATMENT OF EATING DISORDERS

YANGILAR F.

ANADOLU 15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Türkiye, 12 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

7. THE RELATIONSHIP BETWEEN CHRONIC FATIGUE SYNDROME AND NUTRITION

YANGILAR F.

ICHEAS 7th International Conference On Health, Engineering And Applied Sciences, Türkiye, 28 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

8. A NEW PHYTOCHEMICAL: FISETIN AND EFFECTS ON HEALTH

YANGILAR F.

ICHEAS 7th International Conference On Health, Engineering And Applied Sciences, Türkiye, 28 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

9. D-ALLÜLOZ VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILMASI

Yangılar F.

Selçuk Zirvesi 10. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

10. ÇİĞ BESLENME AKIMINDA ÇİMLENDİRİLMİŞ HUBUBAT ve BAKLAGİLLERİN

Yangılar F.

Selçuk Zirvesi 10. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

11. RELATIONSHIP OF POLYPHENOL COMPONENTS WITH MICROBIOTA AND HEALTH

Yangılar F.

INTERNATIONAL PERGE SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Temmuz 2024, ss.67-73, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

12. AN EXAMINATION TO PROCESSED FOODS TERMINOLOGY: LEAN AND INTENSIVELY PROCESSED FOODS

Yangılar F.

INTERNATIONAL PERGE SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Temmuz 2024, ss.74-82, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

13. THE EFFECTS OF SUPPLEMENT USE ON DISEASES IN ATHLETES

Yangılar F.

3. BİLSEL INTERNATIONAL AHLAT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Bitlis, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2024, ss.997-1006, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

14. THE RELATIONSHIP BETWEEN EMOTIONAL APPETITE, DIET QUALITY, AND NUTRITIONAL LEVEL

Yangılar F.

3. BİLSEL INTERNATIONAL AHLAT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Bitlis, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2024, ss.1007-1017, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2023

2023

15. EDIBLE INSECTS: THE FUTURE'S ALTERNATIVE NUTRITIONAL SOURCE

YANGILAR F.

1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

16. Plants That Give A Feeling Of Safety In Reducing Appetite "HERBS USED TO REDUCE APPETITE"

Yangılar F.

1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

17. THE EFFECT OF MUSIC ON NUTRITION

YANGILAR F.

1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

18. Besinsel Ergojenik Destekler

YANGILAR F.

5. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Türkiye, 20 - 21 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

19. Karvakrolün Sağlık Üzerine Etkileri ve Kullanım Alanları.

YANGILAR F.

5. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Türkiye, 20 Mayıs - 21 Şubat 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

20. BLOCKCHAIN TECHNOLOGY IN FOOD TRACEABILITY

YANGILAR F.

8. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 23 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri) identifier

2023

2023

21. EFFECT OF CHEMER ON ADIPOKINE AND HEALTH

YANGILAR F.

8. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 23 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

22. NUTRITION AND DIET MODELS IN NEURODEGENERATIVE DISEASES

YANGILAR F.

IV. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Türkiye, 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

23. Effects of Nutrition on Glutathione Production

YANGILAR F.

IV. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

24. THE IMPORTANCE OF MILK-LIKE PRODUCTS IN VEGETARIAN/VEGAN NUTRITION

ŞENYURT E., YANGILAR F.

CUKUROVA 10th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 30 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

25. CURRENT COOKING TECHNIQUES AND THEIR EFFECTS ON NUTRITION

YANGILAR F.

CUKUROVA 10th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 30 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

27. The Importance of Pseudo-cereals in Nutrition and Effects on Health

YANGILAR F.

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

28. The effect of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) tuber powder on some physico-chemical and sensory properties of yogurts

Yangılar F.

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

29. Determination of Physico-Chemical and Sensorial Properties of Functional Kavılca Flour Yogurt

YANGILAR F.

III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.516-523, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

30. THE USE OF MAPLE SYRUP AND Chlorella vulgaris IN YOGHURT PRODUCTION

Yangılar F., Erdaş Z. T.

AGRIBALKAN 2021, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos - 01 Eylül 2021, ss.920-929, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

31. INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF HOMEMADE YOGURT WITH NETTLE POWDER

Yangılar F., Gülhan B.

AGRIBALKAN 2021, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos - 03 Eylül 2021, ss.912-919, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

32. Adölesanlarda Okul Performansına Etki Eden Faktörler ve Besin Destekleri Kullanım Durumunun Değerlendirilmesi

KAÇAR M., YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S., YILMAZ N.

2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, ss.213-222, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

33. Adölesanlarda Sınav Kaygısı ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

KAÇAR M., YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S., YILMAZ N.

2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

39. Peptan Kollajen Peptidleri ve Önemleri

ÖZDEMİR S., YANGILAR F.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

40. A New Application in Food Industry: Flourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR)

YANGILAR F.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

41. Yeşil Kahvede Bulunan Klorojenik Asidin Sağlık Açısından Önemi

ÖZDEMİR S., YANGILAR F.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

42. Prion-Based Hazards in Dairy Production and Products

YANGILAR F.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

45. . Effects of the central system on food intake and body weight.

YANGILAR F., ÇEBİ K.

Food Safety, Processing & Technolology December, San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri, 5 - 07 Aralık 2016, ss.68, (Özet Bildiri)

2016

2016

46. Lignanlar ve sağlık için önemi.

YANGILAR F.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

47. Bitkisel Bir Nutrasötik Olan Ginseng ve Toplum İçin Önemi.

ÇEBİ K., YANGILAR F.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.203, (Özet Bildiri)

2016

2016

48. Erzincan İli Peynir Üretimi, Mevcut Durumun Değerlendirilmesi ve Yeni Teknolojilerin Kullanılması.

YANGILAR F., ÇEBİ K.

Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.3, ss.877-881, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

49. Microbial Polysaccharides and the Applications in Food Industry

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

European Biotechnology Congress, 5 - 07 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

50. Biotechnological production and application of betalain pigments for food plants

ÇEBİ K., YANGILAR F.

European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri) identifier

2015

2015

52. Presence of Furan in Foods and Their Effects on Human Health.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

International Conference on Food and Biosystems Engineering, 28 - 31 Mayıs 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

53. Beta Glucans and The Importance on Human Health.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

nternational Conference on Food and Biosystems Engineering, 28 - 31 Mayıs 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

54. Slow food hareketi.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

55. Sütün önemli proteinazı: Plazmin.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

56. Gıdalarda inülin ve oligofruktoz kullanımı.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 Nisan - 30 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

57. The application of direct epifluorescence filter technique (DEFT) in the food industry.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

IJFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, 17 - 19 Şubat 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

58. Microbial Pigments and The Important for Food Industry.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

JFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, 17 - 19 Şubat 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

59. The Application of Chitosan in Food Industry

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

60. Determination of pathogens in food: Biosensor Technologies.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

The 2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

61. Leptin hormone and relation ship between obesity.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

The 2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

62. Food-based hazards: dioxins

YANGILAR F., Oğuzhan P.

The 2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.81, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

63. The Biotechnological Utilization of Whey.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

II International Congress Food Technology, Quality and Safety, 28 - 30 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

64. The Effects on human health of phenolic compounds in olive oil.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

II International Congress Food Technology, Quality and Safety., 28 - 30 Ekim 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

65. The Biotechnological Utilization of Whey. Abstract Book. 28-30.10.2014 Novi Sad, Serbia.

YANGILAR F., Oğuzhan P.

II International Congress Food Technology, Quality and Safety,, Novi Sad, Sırbistan Ve Karadağ, 28 - 30 Ekim 2014, ss.28, (Özet Bildiri)

2014

2014

66. A Multifunctional Additive for Food Preservation: Trehalose.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21 - 24 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

67. Functional Food Ingredients: Phytosterols.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

8th International Congress of FoodTechnologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21 - 24 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

68. Nutrigenomics concepts and approaches in food industry.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

69. Geleneksel Bir Tatlı: Uğut Tatlısı.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

70. Kımı Turşusu.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

71. Gıda Sanayinde Ozon Kullanımı.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

72. Antifriz proteinler (AFP).

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

73. Yenilebilir Film ve Kaplamalar.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

74. Biodiesel Production from Microalgae Oil.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

Euro 11th Fed Lipid Congress and 30th ISF Lecture Series, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

75. Using of Fat Replacers in Food Industry

YANGILAR F., Oğuzhan P.

11th Euro Fed Lipids Congress, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, ss.115, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

76. Nanotechnology in Food Industry

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

NanoTR-9, 9TH Nanoscience and Technology Conference, 24 - 28 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

77. New technology in food packaging: Nanocomposite

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

NanoTR-9, 9TH Nanoscience and Technology Conference, 24 - 28 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

78. Süper kritik karbondioksit: Gıda endüstrisinde kullanımı.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

79. Omik teknolojilerinin gıda endüstrisinde kullanımı.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

80. Gıda zincirinde yeni bir teknoloji: Akıllı Ambalajlama.

Mahir N., YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

Gıda Mühendisliği 4. Öğrenci Kongresi "21. YÜZYILDA GIDA", Türkiye, 18 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2011

2011

81. Ardahan’daki Tarımsal Endüstride Yeni Gelişmiş Teknolojilerin Uygulanabilirliği,

MURATHAN Z. T., YANGILAR F.

Uluslararası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu, 8 Aralık - 10 Kasım 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

82. Peynir Üretiminde Yeni Teknolojilerin kullanılması ve Ardahan’daki Kırsal Ekonomi Üzerine Etkileri.

YANGILAR F., MURATHAN Z. T.

Uluslararası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu, 8 - 10 Aralık 2011, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

83. Süt Ürünlerinde Bulunan Biyoaktif Peptitler.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

84. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

85. Süt ve Süt Ürünlerinde Orotik Asit.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

86. Campylobacter spp.ve Gıda Güvenliği.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

87. Süt ve Ürünlerinde Bazı Isıl Olmayan Mikrobiyal İnaktivasyon Yöntemleri.

KABİL E., YANGILAR F.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

88. Krem Bal.

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

89. Su Ürünlerinin Hazır Yemek Teknolojisindeki Yeri ve Önemi.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

90. Su Ürünlerinde Sıvı Tütsüleme.

OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

91. PEF İşleminin Süt ve Süt Ürünlerinde Uygulanabilirliği.

YANGILAR F., KABİL E., YILMAZ F.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

92. Unique Aroma of Olive Oil.

YANGILAR F.

10TH Euro Fed Lipid Congress, 23 - 29 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

93. Acrylamide and Human Health.

YANGILAR F.

10TH Euro Fed Lipid Congress., Cracow, Polonya, 23 - 29 Eylül 2012, ss.172, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

94. Modelling and application of the inactivation of microorganism in foods.

YANGILAR F., Oğuzhan P.

Food Micro 2012: The 23rd International ICFMH Symposium on Global Issues in Food Microbiology., İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.483, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

95. Use of prebiotic microorganisms for bio-protective aims.

Özdemir S., YANGILAR F.

Food Micro 2012: The 23rd International ICFMH Symposium on Global Issues in Food Microbiology., İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.466, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

96. Koumiss Ancestor Drink

YANGILAR F., Çelik P.

CeFood Congress, Novisad, Sırbistan Ve Karadağ, 23 - 26 Mayıs 2012, ss.484, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

97. Adı ve Tadı Farklı Kavılca (Triticumdicoccum).

YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

98. Ardahan’dan Farklı Bir Lezzet: Göbek Kaşarı.

YANGILAR F., KABİL E.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

99. Geleneksel Bir Lezzet: Tulum Peyniri.

YANGILAR F.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

100. Gıda Güvenliği ve Tehlikeler.

YANGILAR F.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

101. Tedarik Zinciri ve Önemi.

YANGILAR F.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

102. Bitkisel Yağlar ve Biyodizel Üretimi.

YANGILAR F.

Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 26 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

103. Mucizevi Argan Yağı.

YANGILAR F.

Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 26 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

104. Dietary Fibres and Their Importance

YANGILAR F.

VIII. International Nnutrition & Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

105. Consistently Hardening Nutrition

YANGILAR F.

VIII. International Nnutrition & Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

106. Hydroxymethyfurfural (HMF) in Dairy Products

YANGILAR F.

International Food Agriculture and Gastronomy Congress, 15 - 19 Şubat 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

107. Et ve Et Ürünlerinde Lupin Kullanımı.

KIZILKAYA P., YANGILAR F.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

108. Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin ve Etkileri.

YANGILAR F., KIZILKAYA P.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

109. Evaluation andCharacteization of Medical Waste Management of Ardahan in Turkey.

YANGILAR F., ŞEKER S., GULİYEV R., AKGÜN M., KORKMAZ M.

VI. International Symposium on Ecology and Environmental Problems, 17 - 20 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

110. The Effects of Cheese Whey on Kura River, Ardahan

YANGILAR F., ŞEKER S.

Eurasia Waste Mangement Symposium, 14 - 16 Kasım 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

111. Ardahan İli Katı Atık Karakterizasyonu ve Yönetim Planlarının İncelenmesi

ŞEKER S., YANGILAR F.

3. Ulusal Katı Atık Yönetimi (UKAY) Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 7 - 10 Eylül 2011, ss.49-55, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2008

2008

112. Süt sanayinde elektrodiyalizin kullanımı.

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., YANGILAR F., YILMAZ M.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

2. FUNCTIONAL MEDICINE AND NUTRITION

YANGILAR F.

Iksad Publications, Erzincan, 2023

2023

2023

3. CHAPTER 2

Yangılar F.

THE ROLE OF RESISTANCE EXERCISE IN NUTRITION IN SARCOPENIA, Prof. Dr. Engin ŞAHNA Prof. Dr. Hasan AKGÜL Prof. Dr. Reyhan İRKİN Prof. Dr. Zeliha SELAMOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.34-59, 2023

2021

2021

6. LAKTOZ TÜREVLERİ, SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ, SÜT ÜRÜNLERİNDE KULLANILMASI ve PREBİYOTİK ÖZELLİKLERİ

Yangılar F.

DOĞAL KAYNAKLARIMIZIN GELECEĞİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON, DOÇ. DR. MUSTAFA OKANT, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.369-428, 2021 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

7. FONKSİYONEL GIDALARDAN KOMBU VE PEYNİR ALTI SUYUNUN GENEL ÖZELLİKLERİ VE GIDA UYGULAMALARINDAKİ KULLANIMI

Bebek E., Yangılar F.

MÜHENDİSLİK ALANINDA GÜNCEL ÇALIŞMALAR, Bideci Özlem Sallı,Bideci Alper, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.5-36, 2021 Creative Commons License

2021

2021

8. LAKTOZ TÜREVLERİ, SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ, SÜT ÜRÜNLERİNDE KULLANILMASI VE PREBİYOTİK ÖZELLİKLERİ

YANGILAR F.

DOĞAL KAYNAKLARIMIZIN GELECEĞİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON, MUSTAFA OKANT, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.376-435, 2021

Desteklenen Projeler

2023 - 2023

2023 - 2023

Farklı Konsantrasyonlarda Mormiks İle Üretilen Vegan Karabuğday Sütünün Fiziko-Kimyasal Ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Creative Commons License
Yangılar F.

2021 - 2023

2021 - 2023

Akçaağaç şurubu ile tatlandırılan yoğurtların kalite özellikleri üzerine Chlorella vulgarisin etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
YANGILAR F. (Yürütücü), ERDAŞ Z. T.

2021 - 2022

2021 - 2022

Astaksantin Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Kalitesi Üzerine Kavılca Lifinin Etkisinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YANGILAR F. (Yürütücü), ERDAŞ Z. T.

2017 - 2018

2017 - 2018

Sağlık Bilimleri Fakültesi Laboratuarları Alt Yapı Projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YILDIRIM A. (Yürütücü), HACIHASANOĞLU AŞILAR R., YANGILAR F.

2017 - 2018

2017 - 2018

Kavılca Lifi Kullanılarak Üretilen Dondurmaların Kalite ve Besinsel Özelliklerinin Tespiti

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YANGILAR F. (Yürütücü), ERTUGAY M. F., ÇEBİ K., YILDIZ P. O.

2015 - 2016

2015 - 2016

Beslenme ve Diyetetik Laboratuarının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Creative Commons License
ESKİCİ G. (Yürütücü), KARAHAN YILMAZ S., YANGILAR F., ÇEBİ K., ŞAHİN H., KILIÇGÜN H.

2011 - 2012

2011 - 2012

Ardahan da Üretilen Çeçil Peynirlerinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması ARÜ BAP No 2011 04

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Yangılar F. (Yürütücü), Kızılkaya P.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

International Journal of Food Engineering and Technology

Editör

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

erzincan binali yıldırım üniversitesi sağlık bilimleri enstitüsü dergisi

Baş Editör

2023 - 2023

2023 - 2023

5. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ

Editör

2023 - 2023

2023 - 2023

1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ

Editör

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2024

Mayıs 2024

JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2021

Haziran 2021

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2015

Mayıs 2015

Journal of Food Processing and Preservation

SSCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

African Journal of Microbiology Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Haziran 2025

Haziran 2025

TÜBİTAK Projesi

TEYDEB-Küresel Temiz Teknolojiler Girşimcilik Programı (GCIP), Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2021

Mayıs 2021

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye

Bilimsel Danışmanlıklar

2023 - 2023

2023 - 2023

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

arge proje pazarı ıı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2024

Ekim 2024

Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu 2024

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Yangılar F.
Erzincan, Türkiye

Kasım 2022

Kasım 2022

Sporda Engel Olmaz Sürdürülebilir Kalkınma

Sportif Faaliyet Organizasyonu

Budak C., Karakurt P., Yangılar F., Başıbüyük A., Nas M. T.
Erzincan, Türkiye

Akademik Dolaşım Faaliyetleri

2025 - 2025

2025 - 2025

Erasmus Programı

Ders Verme

Lublin University of Technology , Polonya

2023 - 2023

2023 - 2023

Erasmus Programı

Ders Verme

Universita Degli Studi di Milano, İtalya

Ödüller

Mayıs 2025

Mayıs 2025

BİTKİ ESASLI SÜTSürdürülebilir Kalkınma

4. Erciyes Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı Ve Tanıtım Günleri

Mayıs 2024

Mayıs 2024

3.Ar-Ge Proje Pazarı

Anadolu Üniversiteler Birliği

Mayıs 2024

Mayıs 2024

AKADEMİK BİLİM SANAT VE SPOR ÖDÜLLERİ

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024

28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024

ICHEAS 7th International Conference on Health, Engineering and Applied Sciences

Katılımcı

Aksaray-Türkiye

28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024

28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024

ICHEAS 7th INTERNATIONAL CONFERENCE ON HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES

Moderatör

Aksaray-Türkiye

21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024

21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024

SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES

Moderatör

Konya-Türkiye

21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024

21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024

SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES

Katılımcı

Konya-Türkiye

12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024

12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024

INTERNATIONAL PERGE SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS

Katılımcı

Antalya-Türkiye

12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024

12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024

ANADOLU 15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES

Katılımcı

Diyarbakır-Türkiye

08 Haziran 2024 - 09 Haziran 2024

08 Haziran 2024 - 09 Haziran 2024

3. BİLSEL INTERNATIONAL AHLAT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS

Katılımcı

Bitlis-Türkiye

27 Mayıs 2023 - 28 Mayıs 2023

27 Mayıs 2023 - 28 Mayıs 2023

1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ

Katılımcı

Edirne-Türkiye

20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023

20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023

5. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi,

Katılımcı

Ankara-Türkiye

13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023

13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023

ASES IV. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE

Moderatör

İstanbul-Türkiye

13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023

13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023

IV. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023

23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023

Cumhuriyet 8. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023

23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023

Cumhuriyet 8. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

02 Nisan 2023 - 04 Nisan 2023

02 Nisan 2023 - 04 Nisan 2023

CUKUROVA 10th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE

Katılımcı

Adana-Türkiye

28 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022

28 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022

ICADET 2022

Katılımcı

Bayburt-Türkiye

01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019

01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019

Yetişkinlerde boyun çevresi ile metabolik sendrom ve kardiyovasküler risk faktörleri ilişkisinin incelenmesi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019

01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019

Yetişkin bireylerde obezite, duygusal yeme ve depresyon arasındaki ilişkinin değerlendirilmesiSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

-Türkiye

01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019

01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019

ÜNİVERSİTE ÖĞ RENCİLERİNİN YEME DAVRANIŞLARI, ORTOREKSİYA NERVOZA VE VÜCUT MEMNUNİYETLİK DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Katılımcı

-Türkiye

01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019

01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIKLI BESLENME TAKINTISI DURUMLARININ VE OBEZİTE ÖNYARGILARININ İNCELENMESİ: KESİTSEL BİR ÇALIŞMASürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

-Türkiye

01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013

01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013

8. Gıda Mühendisliği Kongresi,

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Struga-Makedonya

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

Geleneksel Süt Ürünlerinin Ardahan Ekonomisine Katkısı

Katılımcı

Ardahan-Türkiye

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

11. Gıda Kongresi

Katılımcı

Hatay-Türkiye

01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012

01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012

Food Micro 2012: 23rd International ICMFH Symposium on Global Issues in Food Microbiology

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

7. Gıda Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

Traditional Foods from Adriatic to Causasus

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

Davetli Konuşmalar

Aralık 2023

Aralık 2023

Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı

Çalıştay

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 33

h-indeksi (WOS): 3

Jüri Üyelikleri

Kasım-2025

Kasım 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Jüri Üyeliği - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Eylül-2025

Eylül 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Jüri Üyeliği - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Şubat-2025

Şubat 2025

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Şubat-2025

Şubat 2025

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Ocak-2025

Ocak 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Jüri Üyeliği - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Haziran-2018

Haziran 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Atatürk Üniversitesi