Duyurular & Dokümanlar
Diğer
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Temel
Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler
alanlarında verilecek olan Bilim ödülü ile Güzel Sanatlar ve Spor alanlarında Sanat ve Spor
ödüllerini kapsamaktadır.
Anadolu Üniversiteler Birliği organizasyonu ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde 3.Ar-Ge Proje Pazarı yapılmıştır.
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖn Lisans
Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Türkiye
2019 - 2021
2019 - 2021Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Doktora
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Farklı probiyotik bakterileri ve geleneksel peynir kültürleri kullanılarak üretilen beyaz peynirin depolama periyodu boyunca çeşitli kalite niteliklerinin incelenmesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda
2003
2003Yüksek Lisans
Oltu ve Şenkaya yöresinde üretilen Karın Kaymağı peynirinin fabrika şartlarında üretimi ve bu peynirlerin bazı mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Gıda Mühendisliği
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2018 - 2022
2018 - 2022Dr. Öğr. Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2015 - 2018
2015 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2015 - 2018
2015 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEnstitü Müdürü
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2024 - 2025
2024 - 2025Birim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2024 - 2025
2024 - 2025Ölçme Değerlendirme Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2023 - 2023
2023 - 2023Bilimsel Ödülü Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2022 - 2023
2022 - 2023İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2018 - 2022
2018 - 2022Enstitü Müdür Yardımcısı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü
2016 - 2017
2016 - 2017Dekan Yardımcısı
Erzincan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2015 - 2016
2015 - 2016Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Erzincan Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu
2011 - 2014
2011 - 2014Dekan Yardımcısı
Ardahan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, Gıda ve Tarımsal Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yönetim Kurulu Üyesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorı Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu Görevlendirme
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK , ı Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu Görevlendirme
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorERASMUS PROGRAMI UYUM KOMİSYONU
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ , BESLENME VE DİYETETİK , ERASMUS PROGRAMI UYUM KOMİSYONU
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMEZUN İZLEM KOMİSYONU
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ , BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, MEZUN İZLEM KOMİSYONU
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKRİTER KOMİSYONU
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK , KRİTER KOMİSYONU
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorLİSANÜSTÜ EĞİTİM KOMİSYONU
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, LİSANÜSTÜ EĞİTİM KOMİSYONU
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAKADEMİK TEŞVİK KOMİSYON ÜYESİ
Üniversite, ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYON ÜYESİ
2023 - 2023
2023 - 2023Anadolu Üniversiteler Birliği ARGE PROJE PAZARI HAKEM
Üniversite, TOKAT ÜNİVERSİTESİ , BESLENME VE DİYEYETETİK BÖLÜMÜ , Anadolu Üniversiteler Birliği ARGE PROJE PAZARI HAKEM
2006 - 2010
2006 - 2010Sorumlu Yönetici
Filiz Gıda, Sorumlu Yönetici
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Proje Yönetimi 1
Sağlıklı Gıda Tasarımı
Besleyici ve Sağlıklı Gıda Tasarımı
Seminer
iLERİ BESİN KİMYASI
Besleyici ve Sağlıklı Gıda Tasarımı
Süt Kimyası
Besleyici ve Sağlıklı Gıda Tasarımı
Süt Kimyası
Lisans
SEMİNER I
Besin Kimyası ve Analizleri
Seminer 1
Seminer 2
Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması
Girişimcilik ve Proje Kültürü
Seminer 1
Besin Kimyası ve Analizleri 2
Besin Kimyası ve Analizleri 1
Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması
Sağlıklı Besin Seçimi
Klinik Beslenme Erişkin Uygulaması
Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması
KLİNİKTE ÇOCUK BESLENME UYGULAMASI II
Sağlıklı Besin Seçimi
BESİN KİMYASI VE ANALİZLER I
Toplum Sağlığında Beslenme Uygulaması
BESLENME İLKELERİ II
BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI
Beslenme İlkeleri (II A- II B)
BESLENME İLKELERİ
beslenme ilkeleri
BESİN MİKROBİYOLOJİ
Genel Mikrobiyoloji
Beslenme İlkeleri
Besin Mikrobiyolojisi
Genel Mikrobiyoloji
GM303 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Vegan sporculara yönelik B12, L-karnitin ve lupin unu ile zenginleştirilmiş ceviz sütü tozunun kalite parametrelerinin belirlenmesi
Yangılar F. (Danışman)
H.KÜBRA(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Kanser Hastalarında Kaşeksi Durumunun Değerlendirilmesi
Yangılar F. (Danışman)
M.COŞKUN(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Bitkisel Bazlı Et Alternatiflerinin Tüketim Kültürü ve Tüketici Algıları Düzeylerinin İncelenmesi: Erzincan İli Merkez Örneği
Yangılar F. (Danışman)
S.NESLİHAN(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmede Beslenme Bilinci ve Takviye Kullanımının Değerlendirilmesi: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Örneği
Yangılar F. (Danışman)
M.NUR(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Kantaron uçucu yağı ile kabak çekirdeği ununun farklı konsantrasyonları kullanılarak üretilen vegan amaranth sütlerinin fiziko-kimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
, Yangılar F. (Danışman)
E.ŞENYURT(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Deprem Sonrası Acil Beslenme İhtiyaçlarına Yönelik Nutrisyonel Depremzede Barının Üretilmesi: Biyoaktif, Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Değerlendirilmesi
Yangılar F. (Danışman)
M.DİLARA(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Ağırlık Yönetiminde İştah Kontrolü Üzerine Olumlu Etkileri Olan Bazı Bitkilerden Yeni Bir Bitki Çayı Formülasyonunun Geliştirilmesi
Yangılar F. (Danışman)
T.ÇINAR(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Farklı Konsantrasyonlarda Peynir Altı Suyuyla Üretilen Kombu Çayının Mormiks ve Dut Tozuyla Fonksiyonel Hale Getirilmesi
Yangılar F. (Danışman)
E.BEBEK(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Akçaağaç şurubu ile tatlandırılan yoğurtların kalite özellikleri üzerine Chlorella vulgaris'in etkisi
Yangılar F. (Danışman)
Z.TUBA(Öğrenci)
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
NTV Anadoludakiler Programı Tulum Peyniri Tanıtımı
Kurumsal Tanıtım, NTV's "Anadoludakiler" Program Featured Tulum Cheese, Türkiye, Erzincan, 2025 - 2025
AD Scientific Index 2025 World Scientist and University Rankings
Kurumsal Temsil, AD Scientific Index Ltd., Türkiye, Ankara, 2019 - 2024
Yöresel Ürün Üreticileri Çalıştay Grubu
Kurumsal Temsil, Üniversite-Valilik, Türkiye, Erzincan, 2023 - 2023
Makaleler
2025
20251. Enhanced nutritional and health benefits of buckwheat fiber-enriched yogurt with astaxanthin supplementation: a comprehensive analysis of storage quality
Yangılar F., Erdaş Z. T.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.19, sa.1, ss.8281-8295, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Production of Functional Kombucha Enhanced with Mormix, Mulberry Powder and Different Concentrations of Whey
Bebek E., Yangılar F.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.22, sa.2, ss.396-410, 2025 (ESCI, TRDizin)
2025
20253. Astrolojik Göstergelere Göre Beslenme
Ülkü S. N., Yangılar F.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.1-15, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20254. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KALSİYUM VE FOSFOR ALIMLARININANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLERLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ: SÜT VEÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ANALİZİ
Yangılar F., Karahan Yılmaz S., Yılmaz N., Kaçar M.
GEVHER NESIBE JOURNAL OF MEDICAL & HEALTH SCIENCES
, cilt.10, sa.1, ss.104-115, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20255. Relationships between psychological, clinical aspects and eating behavior in individuals with diabetes: cross-sectional study
Kaçar M., Yangılar F., Karahan Yılmaz S., Yılmaz N.
NUTRICIÓN CLÍNICA Y DIETÉTICA HOSPITALARIA
, cilt.45, sa.1, ss.69-75, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20256. Enhancing purple rice nutritional profile, γ-amino-butyric acid and bioactive substances by germination time optimization and ultrasonic techniques
ÇEBİ K., YANGILAR F.
Cereal Research Communications
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20257. Optimization of nutritional profle and quality attributes in maple syrup‑enriched yogurts via Chlorella vulgaris supplementation
Erdaş Z. T., Yangılar F.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.0, sa.1, ss.1-2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20258. Comparative Analysis of Nutritional, Physicochemical, Microbiological,and Sensorial Characteristics of Dairy Yogurts Containing Probiotic Bacteria and Sandalwood Essential Oil Versus Plant-Based Yogurts Made From Lupine Milk
Çebi K., Yangılar F.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.127, sa.e202400147, ss.1-17, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20259. Characterization of Rosemary (Salvia rosmarinus) Essential Oil Obtained by Solvent-Free Microwave Extraction with Anthriscus sylvestris (L.) Kombucha Tea Produced by Adding Guava (Psidium guajava L.) Peel and Pulp
Yangılar F., Gerek M. D.
TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.31, sa.1, ss.33-45, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202410. Genetic diversity and structure analysis of ‘Ak Sakı’ and ‘Kara Sakı’ apple cultivars growing in Erzincan/Türkiye
Sevindik E., Yangılar F., Atasagun B., Sofyalıoğlu E., Alp Şimşek S., Ebrar Çayır M., et al.
biologica nyssana
, cilt.15, sa.2, ss.61-68, 2024 (Scopus)
2024
202411. Kantaron Uçucu Yağı ile Kabak Çekirdeği Ununun Farklı Konsantrasyonları Kullanılarak Üretilen Vegan Amaranth Sütlerinin Fiziko-Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Şenyurt E., Yangılar F.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.38, sa.2, ss.357-372, 2024 (TRDizin)
2024
202412. Modelling and characterisation of plant-based yogurt produced with almond milk, and fortified with different concentrations of Chlorella vulgaris
Yangılar F.
INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL
, cilt.31, sa.6, ss.1548-1564, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202413. Evaluation of α-glucosidase inhibitor activity and bioactive compounds in purple wheat flour yogurts
ÇEBİ K., YANGILAR F.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.280, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202414. Effects of Nettle (Urtica dioica) Extract on Versus Pathogenic Microorganisms in Yogurt Production
Gülhan B., Yangılar F.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.21, ss.759-770, 2024 (ESCI, TRDizin)
2024
202415. Quality Parameters and Antioxidant Activity, Phenolic Compounds, Sensory Properties of Functional Yogurt with Melon (Cucumis melo L.) Peel Powder
Okcu Z., Yangılar F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.4, ss.586-595, 2024 (TRDizin)
2024
202416. Türkiyede’ki yoğurt tüketimi, ticari olarak yoğurt mayasının kullanılması ve tüketicilerin farklı mayalıklar kullanılarak üretilen yoğurt benzeri ürünlere karşı tutumlarının değerlendirilmesi
Yangılar F., Karaca Ö.
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.1, ss.1-14, 2024 (Scopus, TRDizin)
2024
202417. Farklı Konsantrasyonlarda Mormiks ile Üretilen Vegan Karabuğday Sütünün Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Gerek M. D., Yangılar F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND NATURAL SCIENCE
, cilt.11, sa.1, ss.197-205, 2024 (TRDizin)
2024
202418. Physicochemical, bioactive, microbial, and sensory characteristics of homemade vinegar produced with a local apple variety using a traditional method
KILIÇGÜN H., YANGILAR F.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.48, sa.6, ss.898-910, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202319. Determination of antioxidant capacity, citric acid, phenolic compounds, physicochemical and sensory properties of Pepino marmalade yogurts enriched with erythritol and amaranth flour at different concentrations
YANGILAR F.
Food Science and Biotechnology
, cilt.32, sa.4, ss.531-542, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202320. Determination of Antimicrobial Properties of Endemic Black Sakı Apple Vinegar Produced by Traditional Method Using Different Yeast Raw Materials.
Yangılar F., Gülhan B., Kılıçgün H.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.37, sa.1, ss.79-99, 2023 (TRDizin)
2022
202221. Determination of The Antibacterial Activities of Stinging Nettle (Urtica Dioica) Ethanol Extract at Different Bacterial Concentrations
GÜLHAN B., YANGILAR F.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.4, ss.953-959, 2022 (TRDizin)
2022
202222. EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN CHRONOTYPE, ADHERENCE TO THE MEDITERRANEAN DIET, AND CARDIOMETABOLIC HEALTH IN ADULTS
KARAHAN YILMAZ S., YANGILAR F.
REVISTA ESPAÑOLA DE NUTRICIÓN HUMANA Y DIETÉTICA
, cilt.26, sa.4, ss.1-19, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202223. Evaluation of the Relationship Between Chronotype, Sleep Quality and Adaptation to Mediterranean Diet in University Students: A Descriptive Study
YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S.
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.4, ss.976-985, 2022 (TRDizin)
2022
202224. Nutraceuticals - A Nutritional Perspective Against COVID-19
YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S.
EC NUTRITION
, ss.33-36, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202125. Erzincan Çermail Armut Marmelatı Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma
Yangılar F.
BEÜ Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.10, sa.2, ss.550-558, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202126. L-Karnitinin Beslenme ve Sağlık Açısından Değerlendirmesi
Yangılar F.
Journal of Literature Pharmacy Sciences
, cilt.1, sa.1, ss.1-11, 2021 (TRDizin)
2020
202027. UHT İşlemin Süt Bileşenleri ve Jelleşme Üzerine Etkileri, Piyasası ve Tüketici Beklentileri
Yangılar F.
Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.133-143, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202028. Yetersiz ve Dengesiz Beslenmeyle İlişkili Sağlık Sorunları, Gıda Endüstrisindeki Teknolojik Uygulamalar ve Öneriler
YANGILAR F., KAÇAR M.
Türkiye Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.61-74, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202029. Assesstment of Fermented Dairy Products in Terms of Bioactive Compounds
YANGILAR F.
Journal of Literature Pharmacy Sciences , cilt.9, sa.2, ss.109-115, 2020 (TRDizin)
2020
202030. ICE CREAM WITH ORGANIC KAVILCA (BUCKWHEAT) FIBRE: MICROSTRUCTURE, THERMAL, PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES
Ertugay M. F., Yangilar F., Cebi K.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, ss.35-50, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201931. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN SÜT VESÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININİNCELENMESİ
Özyürek S., Yangılar F., Çebi K.
Black Sea Journal of Agriculture , cilt.2, sa.3, ss.119-125, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201932. Erzincan Üniversitesi Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının İncelenmesi
ÖZYÜREK S., YANGILAR F., ÇEBİ K.
Black Sea Journal of Agriculture , cilt.2, sa.3, ss.119-125, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201833. Ardahan İlinin Peynir Mevcudiyeti ve Üretiminde Yenilebilir Film ve Kaplamaların Kullanımının Ardahan’daki Kırsal Ekonomi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
ÖZDEMİR S., YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, ss.353-361, 2018 (TRDizin)
2018
201834. Determination of Microbiological, Chemical, Physical and Sensory Properties of Pickles Produced from Organic Kımı Plant Using Whey at Different Concentrations During Storage
YANGILAR F., yıldız p. o., çelik kızılkaya p.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.11, sa.1, ss.11-22, 2018 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2018
201835. Ardahan İlinin Peynir Üretim Potansiyeli ve Üretiminde Yenilebilir Film ve Kaplamaların Kullanımının Ardahan’ daki Kırsal Ekonomi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
özdemir s., YANGILAR F., yıldız p. o.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.3, ss.353-361, 2018 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2018
201836. Effects of using combined essential oils on quality parameters of bio-yogurt
YANGILAR F., Yildiz P. O.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.42, sa.1, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201737. Effects of whey protein isolate based coating enriched with Zingiber officinale and Matricaria recutita essential oils on the quality of refrigerated rainbow trout
Oğuzhan Yıldız P., YANGILAR F.
Journal of Food Safety
, cilt.37, sa.4, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201738. Effects of natamycin edible films fortified with essential oils on the safety and quality parameters of Kashar cheese
YANGILAR F.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.37, sa.2, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201739. Probiotic shelf-life, mineral contents and others properties of probiotic yogurts supplemented with corn flour Mısır unu ilavesiyle üretilen probiyotik yoğurtların probiyotik raf ömrü, mineral içeriği ve diğer özellikleri
YANGILAR F., ÇAKMAKÇI S.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.23, sa.4, ss.472-481, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2016
201640. Effects of Ripening in Different Packaging Materials on Sensory Quality of Karın Kaymağı Cheese Samples
ÖZDEMİR S., YANGILAR F., ÖZDEMİR C.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.9, sa.3, ss.185-193, 2016 (TRDizin)
2016
201641. The Final Development Related Microbial Pigments and the Application in Food Industry
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.118-142, 2016 (TRDizin)
2016
201642. Yenilebilir Film ve Kaplamaların Gıda Endüstrisinde Kullanımı
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.27-35, 2016 (TRDizin)
2016
201643. Effect of the Fish Oil Fortified Chitosan Edible Film on Microbiological, Chemical Composition and Sensory Properties of Gobek Kashar Cheese during Ripening Time
YANGILAR F.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.36, sa.3, ss.377-388, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201644. Casein/natamycin edible films efficiency for controlling mould growth and on microbiological, chemical and sensory properties during the ripening of Kashar cheese
YANGILAR F., Yildiz P. O.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.96, sa.7, ss.2328-2336, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201645. Evaluation of the effects of casein/natamycin coating on some properties of Kashar cheese
YANGILAR F., yıldız p. o.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE , cilt.96, sa.7, ss.2328-2336, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201646. Gıda Endüstrisinde Antifriz Proteinlerin Önemi
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.32, sa.1, ss.81-87, 2016 (TRDizin)
2016
201647. Effects of Different Whey Protein Concentrate Coating on Selected Properties of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) During Cold Storage (4 degrees C)
Yildiz P. O., YANGILAR F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.19, sa.9, ss.2007-2015, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201648. Production and evaluation of mineral and nutrient contents, chemical composition, and sensory properties of ice creams fortified with laboratory-prepared peach fibre
YANGILAR F.
FOOD & NUTRITION RESEARCH
, cilt.60, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201549. Ardahan ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
YANGILAR F., ÇELİK KIZILKAYA p.
BEÜ Fen Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.122-130, 2015 (TRDizin)
2015
201550. Effects of Green Banana Flour on the Physical, Chemical and Sensory Properties of Ice Cream
YANGILAR F.
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.53, sa.3, ss.315-323, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201551. Chitosan/whey Protein (CWP) Edible Films Efficiency for Controlling Mould Growth and on Microbiological, Chemical and Sensory Properties During Storage of Gobek Kashar Cheese
Yangilar F.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.35, sa.2, ss.216-224, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201552. Probiyotik Mikroorganizmaların Biyokoruyucu Özelliği
YANGILAR F.
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi , cilt.20, sa.1, ss.119-130, 2015 (TRDizin)
2015
201553. Mineral contents and physical, chemical, sensory properties of ice cream enriched with date fibre
YANGILAR F.
Italian Journal of Food Science
, cilt.27, sa.3, ss.397-406, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201454. Determination of Microbiological and Chemical Properties of Ardahan Kashar Cheeses
YANGILAR F.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.9, sa.3, ss.1-9, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201455. Effects of some technological parameters on chemical and sensory qualities and free fatty and amino acids of various probiotic cultures in Beyaz cheese during ripening process
YANGILAR F., ÖZDEMİR S.
Journal of Food, Agriculture & Environment
, cilt.12, ss.32-39, 2014 (Scopus)
2014
201456. Gıda Endüstrisinde Kitosanın Kullanımı
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.30, sa.3, ss.198-206, 2014 (TRDizin)
2014
201457. Ozon ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları
OĞUZHAN P., YANGILAR F.
BEÜ Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.94-101, 2014 (TRDizin)
2014
201458. SU ÜRÜNLERİNİN HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
OĞUZHAN P., YANGILAR F.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.65-76, 2014 (TRDizin)
2013
201359. Süt ve Süt Ürünlerinde Hidroksimetilfurfural (HMF)
YANGILAR F.
Akademik Gıda , cilt.11, ss.70-76, 2013 (TRDizin)
2013
201360. Gıdalarda Mikroorganizma İnaktivasyonunun Modellemesi ve Uygulaması
OĞUZHAN P., YANGILAR F.
JOURNAL OF TEKIRDAG AGRICULTURE FACULTY-TEKIRDAG ZIRAAT FAKULTESI DERGISI , cilt.10, sa.3, ss.54-58, 2013 (TRDizin)
2013
201361. As a potentially functional food: goats’ milk and products.
YANGILAR F.
JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH , cilt.1, sa.4, ss.68-84, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201362. EŞSİZ BİR İÇECEĞİMİZ: KIMIZ
YANGILAR F., OĞUZHAN P., ÇELİK P.
EÜFBED - Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.125-135, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201363. The application of dietary fibre in food industry: structural features, effects on health and definition, obtaining and analysis of dietary fibre: a review.
YANGILAR F.
JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH , cilt.1, sa.3, ss.13-23, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201364. PEF İşleminin Süt ve Süt Ürünlerinde Uygulanabilirliği.
YANGILAR F., Kabil E., Yılmaz F.
MJEN , cilt.14, sa.1, ss.73-85, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201365. Some chemical properties of Karin Kaymagi cheese samples produced in dairy plant.
Özdemir S., YANGILAR F., Özdemir C.
African Journal of Food Science and Technology , cilt.4, sa.3, ss.48-52, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201366. Su Ürünlerinde Sıvı Tütsü Kullanımı Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
OĞUZHAN P., YANGILAR F.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.63-68, 2013 (TRDizin)
2013
201367. Gıda Endüstrisinde Proteomiksler.
YANGILAR F., Oğuzhan P.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.8, sa.1, ss.1-11, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201368. Süt ve Süt Ürünlerinde Bazı Isıl Olmayan Mikrobiyal İnaktivasyon Yöntemleri
YANGILAR F., KABİL E.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.1, ss.97-108, 2013 (TRDizin)
2013
201369. PLAZMA TEKNOLOJİLERİNİN GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI
YANGILAR F., OĞUZHAN P.
Gıda , cilt.38, sa.3, ss.183-189, 2013 (TRDizin)
2013
201370. Su Ürünlerinde Sıvı Tütsü Kullanımı
Oğuzhan P., YANGILAR F.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , cilt.3, sa.2, ss.63-68, 2013 (TRDizin)
2013
201371. Süt ve Süt Ürünlerinde Bulunan Başlıca Mikotoksin Türü: Aflatoksinler
YANGILAR F., OĞUZHAN P.
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi , cilt.6, sa.2, ss.106-111, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201372. Pullulan: Production and usage in food ındustry
OĞUZHAN P., YANGILAR F.
African Journal of Food Science and Technology , cilt.4, sa.3, ss.57-63, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201373. Süt ve Süt Ürünlerinde Bazı Isıl Olmayan Mikrobiyal İnaktivasyon Yöntemleri. 27(1): 97-108.
YANGILAR F., Kabil E.
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.1, ss.97-108, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201374. Microbiological Properties of Turkish Beyaz Cheese Samples Produced with Different Probiotic Cultures
YANGILAR F., Özdemir S.
AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH , cilt.7, sa.22, ss.2808-2813, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201375. PEF İŞLEMİNİN SÜT VE SÜTÜRÜNLERİNDE UYGULANABİLİRLİĞİ
YANGILAR F., KABİL E., YILMAZ F.
MANAS Journal of Engineering , cilt.14, sa.1, ss.73-85, 2013 (TRDizin)
2011
201176. Geleneksel Bir Lezzet: Karın Kaymağı Peyniri.
YANGILAR F., DAĞDEMİR E.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.33, ss.33-36, 2011 (Hakemsiz Dergi)
2010
201077. Determination of microbiological characteristics of Turkish Karin Kaymagi cheeses packaged in different materials
ÖZDEMİR S., Yangilar F., ÖZDEMİR C.
AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH
, cilt.4, sa.9, ss.716-721, 2010 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. BİTKİSEL VE HAYVANSAL SÜTLER
Yangılar F.
15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Diyarbakır, Türkiye, 12 - 14 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. YEME BOZUKLARININ PATOGENEJİNDE VE TEDAVİSİNDE MİKROBİYOTANIN ROLÜ
Yangılar F.
15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Diyarbakır, Türkiye, 12 - 14 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. THEIMPORTANCE OF SPROUTED GRAINS AND LEGUMES IN THE RAW FOOD DIET
YANGILAR F.
SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Türkiye, 21 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. THE USE OF D-ALLULOSE IN THE FOOD INDUSTRY
YANGILAR F.
SELCUK 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIEDSCIENCES, Türkiye, 21 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. PLANT BASED AND ANIMAL MILKS
YANGILAR F.
ANADOLU 15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Türkiye, 12 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. THE ROLE OF MICROBIOTA IN THE PATHOGENEGY AND TREATMENT OF EATING DISORDERS
YANGILAR F.
ANADOLU 15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Türkiye, 12 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. THE RELATIONSHIP BETWEEN CHRONIC FATIGUE SYNDROME AND NUTRITION
YANGILAR F.
ICHEAS 7th International Conference On Health, Engineering And Applied Sciences, Türkiye, 28 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. A NEW PHYTOCHEMICAL: FISETIN AND EFFECTS ON HEALTH
YANGILAR F.
ICHEAS 7th International Conference On Health, Engineering And Applied Sciences, Türkiye, 28 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20249. D-ALLÜLOZ VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILMASI
Yangılar F.
Selçuk Zirvesi 10. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri)
2024
202410. ÇİĞ BESLENME AKIMINDA ÇİMLENDİRİLMİŞ HUBUBAT ve BAKLAGİLLERİN
Yangılar F.
Selçuk Zirvesi 10. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.3-10, (Tam Metin Bildiri)
2024
202411. RELATIONSHIP OF POLYPHENOL COMPONENTS WITH MICROBIOTA AND HEALTH
Yangılar F.
INTERNATIONAL PERGE SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Temmuz 2024, ss.67-73, (Tam Metin Bildiri)
2024
202412. AN EXAMINATION TO PROCESSED FOODS TERMINOLOGY: LEAN AND INTENSIVELY PROCESSED FOODS
Yangılar F.
INTERNATIONAL PERGE SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Temmuz 2024, ss.74-82, (Tam Metin Bildiri)
2024
202413. THE EFFECTS OF SUPPLEMENT USE ON DISEASES IN ATHLETES
Yangılar F.
3. BİLSEL INTERNATIONAL AHLAT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Bitlis, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2024, ss.997-1006, (Tam Metin Bildiri)
2024
202414. THE RELATIONSHIP BETWEEN EMOTIONAL APPETITE, DIET QUALITY, AND NUTRITIONAL LEVEL
Yangılar F.
3. BİLSEL INTERNATIONAL AHLAT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Bitlis, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2024, ss.1007-1017, (Tam Metin Bildiri)
2023
202315. EDIBLE INSECTS: THE FUTURE'S ALTERNATIVE NUTRITIONAL SOURCE
YANGILAR F.
1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202316. Plants That Give A Feeling Of Safety In Reducing Appetite "HERBS USED TO REDUCE APPETITE"
Yangılar F.
1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202317. THE EFFECT OF MUSIC ON NUTRITION
YANGILAR F.
1.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202318. Besinsel Ergojenik Destekler
YANGILAR F.
5. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Türkiye, 20 - 21 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202319. Karvakrolün Sağlık Üzerine Etkileri ve Kullanım Alanları.
YANGILAR F.
5. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Türkiye, 20 Mayıs - 21 Şubat 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202320. BLOCKCHAIN TECHNOLOGY IN FOOD TRACEABILITY
YANGILAR F.
8. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 23 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202321. EFFECT OF CHEMER ON ADIPOKINE AND HEALTH
YANGILAR F.
8. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 23 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202322. NUTRITION AND DIET MODELS IN NEURODEGENERATIVE DISEASES
YANGILAR F.
IV. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Türkiye, 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202323. Effects of Nutrition on Glutathione Production
YANGILAR F.
IV. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202324. THE IMPORTANCE OF MILK-LIKE PRODUCTS IN VEGETARIAN/VEGAN NUTRITION
ŞENYURT E., YANGILAR F.
CUKUROVA 10th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 30 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202325. CURRENT COOKING TECHNIQUES AND THEIR EFFECTS ON NUTRITION
YANGILAR F.
CUKUROVA 10th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 30 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202326. Farklı Konsantrasyonlarda Mormiks ile Üretilen Vegan Karabuğday Sütünün Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Gerek M. D., Yangılar F.
2. Ar ge Proje Pazarı, Tokat, Türkiye, 08 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2022
202227. The Importance of Pseudo-cereals in Nutrition and Effects on Health
YANGILAR F.
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202228. The effect of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) tuber powder on some physico-chemical and sensory properties of yogurts
Yangılar F.
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
202129. Determination of Physico-Chemical and Sensorial Properties of Functional Kavılca Flour Yogurt
YANGILAR F.
III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.516-523, (Tam Metin Bildiri)
2021
202130. THE USE OF MAPLE SYRUP AND Chlorella vulgaris IN YOGHURT PRODUCTION
Yangılar F., Erdaş Z. T.
AGRIBALKAN 2021, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos - 01 Eylül 2021, ss.920-929, (Tam Metin Bildiri)
2021
202131. INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF HOMEMADE YOGURT WITH NETTLE POWDER
Yangılar F., Gülhan B.
AGRIBALKAN 2021, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos - 03 Eylül 2021, ss.912-919, (Tam Metin Bildiri)
2019
201932. Adölesanlarda Okul Performansına Etki Eden Faktörler ve Besin Destekleri Kullanım Durumunun Değerlendirilmesi
KAÇAR M., YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S., YILMAZ N.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, ss.213-222, (Tam Metin Bildiri)
2019
201933. Adölesanlarda Sınav Kaygısı ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
KAÇAR M., YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S., YILMAZ N.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201934. Yetişkin Bireylerde Obezite, Duygusal Yeme ve Depresyon Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
KARAHAN YILMAZ S., YANGILAR F., YILMAZ N., KAÇAR M., ÖZÇİÇEK F.
2.Uluslarası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201935. Yetişkinlerde Boyun Çevresi ile Metabolik Sendrom ve Kardiyovasküler Risk Faktörleri İlişkisinin Değerlendirilmesi
KARAHAN YILMAZ S., YANGILAR F., YILMAZ N., KAÇAR M., ÖZÇİÇEK F.
2.Uluslarası Sağlık Bilimleri Kongresi, 10 - 12 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201936. ÜNİVERSİTE ÖĞ RENCİLERİNİN YEME DAVRANIŞLARI, ORTOREKSİYA NERVOZA VE VÜCUT MEMNUNİYETLİK DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S., KAÇAR M., YILMAZ N.
2. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 26 - 30 Eylül 2019, ss.816-829, (Tam Metin Bildiri)
2019
201937. SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIKLI BESLENME TAKINTISI DURUMLARININ VE OBEZİTE ÖNYARGILARININ İNCELENMESİ: KESİTSEL BİR ÇALIŞMA
YANGILAR F., KARAHAN YILMAZ S., KAÇAR M., YILMAZ N.
2. Uluslar arası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 26 - 30 Eylül 2019, ss.601-611, (Tam Metin Bildiri)
2018
201838. The Importance of Serum Protein Isolates Produced from Whey and Use Possibilities
YANGILAR F.
CIEA 2018, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201739. Peptan Kollajen Peptidleri ve Önemleri
ÖZDEMİR S., YANGILAR F.
2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201740. A New Application in Food Industry: Flourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR)
YANGILAR F.
2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201741. Yeşil Kahvede Bulunan Klorojenik Asidin Sağlık Açısından Önemi
ÖZDEMİR S., YANGILAR F.
2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201742. Prion-Based Hazards in Dairy Production and Products
YANGILAR F.
2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201743. Kitosan ve Sandal Ağacı Yağı Kullanılarak Üretilen Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201644. The cheese production of Erzincan province evaluation of the current evaluation of the current situation and use of new technologies
YANGILAR F., ÇEBİ K.
International ERZINCAN symposium, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201645. . Effects of the central system on food intake and body weight.
YANGILAR F., ÇEBİ K.
Food Safety, Processing & Technolology December, San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri, 5 - 07 Aralık 2016, ss.68, (Özet Bildiri)
2016
201646. Lignanlar ve sağlık için önemi.
YANGILAR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201647. Bitkisel Bir Nutrasötik Olan Ginseng ve Toplum İçin Önemi.
ÇEBİ K., YANGILAR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.203, (Özet Bildiri)
2016
201648. Erzincan İli Peynir Üretimi, Mevcut Durumun Değerlendirilmesi ve Yeni Teknolojilerin Kullanılması.
YANGILAR F., ÇEBİ K.
Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.3, ss.877-881, (Tam Metin Bildiri)
2016
201649. Microbial Polysaccharides and the Applications in Food Industry
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
European Biotechnology Congress, 5 - 07 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
201650. Biotechnological production and application of betalain pigments for food plants
ÇEBİ K., YANGILAR F.
European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri)
2015
201551. Geleneksel yöntemler ile üretilen Karın Kaymağı peynirinin duyusal özelliklerinin belirlenmesi.
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., YANGILAR F.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
201552. Presence of Furan in Foods and Their Effects on Human Health.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
International Conference on Food and Biosystems Engineering, 28 - 31 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201553. Beta Glucans and The Importance on Human Health.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
nternational Conference on Food and Biosystems Engineering, 28 - 31 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201554. Slow food hareketi.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201555. Sütün önemli proteinazı: Plazmin.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201556. Gıdalarda inülin ve oligofruktoz kullanımı.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 Nisan - 30 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201557. The application of direct epifluorescence filter technique (DEFT) in the food industry.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
IJFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, 17 - 19 Şubat 2015, (Özet Bildiri)
2015
201558. Microbial Pigments and The Important for Food Industry.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
JFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, 17 - 19 Şubat 2015, (Özet Bildiri)
2014
201459. The Application of Chitosan in Food Industry
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201460. Determination of pathogens in food: Biosensor Technologies.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
The 2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201461. Leptin hormone and relation ship between obesity.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
The 2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201462. Food-based hazards: dioxins
YANGILAR F., Oğuzhan P.
The 2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.81, (Tam Metin Bildiri)
2014
201463. The Biotechnological Utilization of Whey.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
II International Congress Food Technology, Quality and Safety, 28 - 30 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201464. The Effects on human health of phenolic compounds in olive oil.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
II International Congress Food Technology, Quality and Safety., 28 - 30 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201465. The Biotechnological Utilization of Whey. Abstract Book. 28-30.10.2014 Novi Sad, Serbia.
YANGILAR F., Oğuzhan P.
II International Congress Food Technology, Quality and Safety,, Novi Sad, Sırbistan Ve Karadağ, 28 - 30 Ekim 2014, ss.28, (Özet Bildiri)
2014
201466. A Multifunctional Additive for Food Preservation: Trehalose.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21 - 24 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201467. Functional Food Ingredients: Phytosterols.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
8th International Congress of FoodTechnologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21 - 24 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201468. Nutrigenomics concepts and approaches in food industry.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201469. Geleneksel Bir Tatlı: Uğut Tatlısı.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201470. Kımı Turşusu.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2013
201371. Gıda Sanayinde Ozon Kullanımı.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201372. Antifriz proteinler (AFP).
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201373. Yenilebilir Film ve Kaplamalar.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201374. Biodiesel Production from Microalgae Oil.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Euro 11th Fed Lipid Congress and 30th ISF Lecture Series, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201375. Using of Fat Replacers in Food Industry
YANGILAR F., Oğuzhan P.
11th Euro Fed Lipids Congress, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, ss.115, (Tam Metin Bildiri)
2013
201376. Nanotechnology in Food Industry
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
NanoTR-9, 9TH Nanoscience and Technology Conference, 24 - 28 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2013
201377. New technology in food packaging: Nanocomposite
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
NanoTR-9, 9TH Nanoscience and Technology Conference, 24 - 28 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2013
201378. Süper kritik karbondioksit: Gıda endüstrisinde kullanımı.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
2013
201379. Omik teknolojilerinin gıda endüstrisinde kullanımı.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
2013
201380. Gıda zincirinde yeni bir teknoloji: Akıllı Ambalajlama.
Mahir N., YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Gıda Mühendisliği 4. Öğrenci Kongresi "21. YÜZYILDA GIDA", Türkiye, 18 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2011
201181. Ardahan’daki Tarımsal Endüstride Yeni Gelişmiş Teknolojilerin Uygulanabilirliği,
MURATHAN Z. T., YANGILAR F.
Uluslararası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu, 8 Aralık - 10 Kasım 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201182. Peynir Üretiminde Yeni Teknolojilerin kullanılması ve Ardahan’daki Kırsal Ekonomi Üzerine Etkileri.
YANGILAR F., MURATHAN Z. T.
Uluslararası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu, 8 - 10 Aralık 2011, (Tam Metin Bildiri)
2012
201283. Süt Ürünlerinde Bulunan Biyoaktif Peptitler.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201284. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201285. Süt ve Süt Ürünlerinde Orotik Asit.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201286. Campylobacter spp.ve Gıda Güvenliği.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201287. Süt ve Ürünlerinde Bazı Isıl Olmayan Mikrobiyal İnaktivasyon Yöntemleri.
KABİL E., YANGILAR F.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201288. Krem Bal.
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201289. Su Ürünlerinin Hazır Yemek Teknolojisindeki Yeri ve Önemi.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201290. Su Ürünlerinde Sıvı Tütsüleme.
OĞUZHAN YILDIZ P., YANGILAR F.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201291. PEF İşleminin Süt ve Süt Ürünlerinde Uygulanabilirliği.
YANGILAR F., KABİL E., YILMAZ F.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201292. Unique Aroma of Olive Oil.
YANGILAR F.
10TH Euro Fed Lipid Congress, 23 - 29 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2012
201293. Acrylamide and Human Health.
YANGILAR F.
10TH Euro Fed Lipid Congress., Cracow, Polonya, 23 - 29 Eylül 2012, ss.172, (Tam Metin Bildiri)
2012
201294. Modelling and application of the inactivation of microorganism in foods.
YANGILAR F., Oğuzhan P.
Food Micro 2012: The 23rd International ICFMH Symposium on Global Issues in Food Microbiology., İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.483, (Tam Metin Bildiri)
2012
201295. Use of prebiotic microorganisms for bio-protective aims.
Özdemir S., YANGILAR F.
Food Micro 2012: The 23rd International ICFMH Symposium on Global Issues in Food Microbiology., İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.466, (Tam Metin Bildiri)
2012
201296. Koumiss Ancestor Drink
YANGILAR F., Çelik P.
CeFood Congress, Novisad, Sırbistan Ve Karadağ, 23 - 26 Mayıs 2012, ss.484, (Tam Metin Bildiri)
2012
201297. Adı ve Tadı Farklı Kavılca (Triticumdicoccum).
YANGILAR F., OĞUZHAN YILDIZ P.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201298. Ardahan’dan Farklı Bir Lezzet: Göbek Kaşarı.
YANGILAR F., KABİL E.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201299. Geleneksel Bir Lezzet: Tulum Peyniri.
YANGILAR F.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012100. Gıda Güvenliği ve Tehlikeler.
YANGILAR F.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012101. Tedarik Zinciri ve Önemi.
YANGILAR F.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012102. Bitkisel Yağlar ve Biyodizel Üretimi.
YANGILAR F.
Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 26 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012103. Mucizevi Argan Yağı.
YANGILAR F.
Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 26 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012104. Dietary Fibres and Their Importance
YANGILAR F.
VIII. International Nnutrition & Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012105. Consistently Hardening Nutrition
YANGILAR F.
VIII. International Nnutrition & Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
2012106. Hydroxymethyfurfural (HMF) in Dairy Products
YANGILAR F.
International Food Agriculture and Gastronomy Congress, 15 - 19 Şubat 2012, (Özet Bildiri)
2011
2011107. Et ve Et Ürünlerinde Lupin Kullanımı.
KIZILKAYA P., YANGILAR F.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
2011108. Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin ve Etkileri.
YANGILAR F., KIZILKAYA P.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
2011109. Evaluation andCharacteization of Medical Waste Management of Ardahan in Turkey.
YANGILAR F., ŞEKER S., GULİYEV R., AKGÜN M., KORKMAZ M.
VI. International Symposium on Ecology and Environmental Problems, 17 - 20 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
2011110. The Effects of Cheese Whey on Kura River, Ardahan
YANGILAR F., ŞEKER S.
Eurasia Waste Mangement Symposium, 14 - 16 Kasım 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011111. Ardahan İli Katı Atık Karakterizasyonu ve Yönetim Planlarının İncelenmesi
ŞEKER S., YANGILAR F.
3. Ulusal Katı Atık Yönetimi (UKAY) Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 7 - 10 Eylül 2011, ss.49-55, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008112. Süt sanayinde elektrodiyalizin kullanımı.
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., YANGILAR F., YILMAZ M.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. THE CORNERSTONE OF HEALTHY LIVING: GERMINATED GRAINS AND LEGUMES
Yangılar F.
Duvar Yayınları, İzmir, 2024
2023
20233. CHAPTER 2
Yangılar F.
THE ROLE OF RESISTANCE EXERCISE IN NUTRITION IN SARCOPENIA, Prof. Dr. Engin ŞAHNA Prof. Dr. Hasan AKGÜL Prof. Dr. Reyhan İRKİN Prof. Dr. Zeliha SELAMOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.34-59, 2023
2022
20224. Conceptualizing gut microbiota, biotic, probiotics, postbiotics, paraprobiotics, psychobiotics, synbiotics and prebiotics with new approaches
YANGILAR F.
İksad publishing house, 2022
2021
20215. BIOLOGICAL ACTIVITIES, HEALTH BENEFITS, EXTRACTION METHODS, FOOD APPLICATIONS AND BENEFICIAL EFFECTS OF ESSENTIAL OILS
YANGILAR F.
İksad Publishing House, Ankara, 2021
2021
20216. LAKTOZ TÜREVLERİ, SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ, SÜT ÜRÜNLERİNDE KULLANILMASI ve PREBİYOTİK ÖZELLİKLERİ
Yangılar F.
DOĞAL KAYNAKLARIMIZIN GELECEĞİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON, DOÇ. DR. MUSTAFA OKANT, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.369-428, 2021
2021
20217. FONKSİYONEL GIDALARDAN KOMBU VE PEYNİR ALTI SUYUNUN GENEL ÖZELLİKLERİ VE GIDA UYGULAMALARINDAKİ KULLANIMI
Bebek E., Yangılar F.
MÜHENDİSLİK ALANINDA GÜNCEL ÇALIŞMALAR, Bideci Özlem Sallı,Bideci Alper, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.5-36, 2021
2021
20218. LAKTOZ TÜREVLERİ, SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ, SÜT ÜRÜNLERİNDE KULLANILMASI VE PREBİYOTİK ÖZELLİKLERİ
YANGILAR F.
DOĞAL KAYNAKLARIMIZIN GELECEĞİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON, MUSTAFA OKANT, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.376-435, 2021
Desteklenen Projeler
2023 - 2023
2023 - 2023Farklı Konsantrasyonlarda Mormiks İle Üretilen Vegan Karabuğday Sütünün Fiziko-Kimyasal Ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Yangılar F.
2022 - 2023
2022 - 2023Mor buğday unlu yoğurtların alfaglukozidaz inhibitör aktiviteleri antosiyanin antioksidan fenolik madde ve kalite parametrelerinin tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇEBİ K. (Yürütücü), YANGILAR F.
2022 - 2023
2022 - 2023Farklı Konsantrasyonlarda Peynir Altı Suyuyla Üretilen Kombu Çayının Mormiks ve Dut Tozuyla Fonksiyonel Hale Getirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YANGILAR F. (Yürütücü), BEBEK E.
2021 - 2023
2021 - 2023Akçaağaç şurubu ile tatlandırılan yoğurtların kalite özellikleri üzerine Chlorella vulgarisin etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YANGILAR F. (Yürütücü), ERDAŞ Z. T.
2021 - 2022
2021 - 2022Astaksantin Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Kalitesi Üzerine Kavılca Lifinin Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANGILAR F. (Yürütücü), ERDAŞ Z. T.
2021 - 2022
2021 - 2022Farklı Maya Hammaddelerinin Kullanılarak Geleneksel Yöntemle Üretilen Endemik Kara Sakı Elma Sirkelerinin Kalite Kriterlerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KILIÇGÜN H. (Yürütücü), YANGILAR F.
2021 - 2022
2021 - 2022Farklı Maya Hammaddeleri Kullanılarak Geleneksel Yöntemle Üretilen Endemik Kara Sakı Elma Sirkelerinin Kalite Kriterlerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kılıçgün H.(Yürütücü), Yangılar F.
2017 - 2018
2017 - 2018Sağlık Bilimleri Fakültesi Laboratuarları Alt Yapı Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILDIRIM A. (Yürütücü), HACIHASANOĞLU AŞILAR R., YANGILAR F.
2017 - 2018
2017 - 2018Sağlık Bilimleri Fakültesi Laboratuvarları Alt Yapı Projesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Yangılar F., Çebi K., Şahin H., Kılıçgün H., Karahan Yılmaz S., Eskici G.(Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Kavılca Lifi Kullanılarak Üretilen Dondurmaların Kalite ve Besinsel Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANGILAR F. (Yürütücü), ERTUGAY M. F., ÇEBİ K., YILDIZ P. O.
2015 - 2016
2015 - 2016Beslenme ve Diyetetik Laboratuarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ESKİCİ G. (Yürütücü), KARAHAN YILMAZ S., YANGILAR F., ÇEBİ K., ŞAHİN H., KILIÇGÜN H.
2015 - 2016
2015 - 2016Beslenme ve Diyetetik Mutfağının Geliştirilmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Yangılar F., Çebi K., Şahin H., Kılıçgün H., Karahan Yılmaz S., Eskici G.(Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Ardahan da Üretilen Çeçil Peynirlerinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması ARÜ BAP No 2011 04
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yangılar F. (Yürütücü), Kızılkaya P.
2008 - 2011
2008 - 2011Farklı probiyotik bakterileri ve geleneksel peynir kültürleri kullanılarak üretilen beyaz peynirin depolama periyodu boyunca çeşitli kalite niteliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yangılar F., Özdemir S., Özdemir C.(Yürütücü)
2003 - 2004
2003 - 2004Oltu ve Şenkaya yöresinde üretilen Karın Kaymağı peynirinin fabrika şartlarında üretimi ve bu peynirlerin bazı mikrobiyolojik fiziksel kimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yangılar F., Özdemir S., Özdemir C.(Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorInternational Journal of Food Engineering and Technology
Editör
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyorerzincan binali yıldırım üniversitesi sağlık bilimleri enstitüsü dergisi
Baş Editör
2023 - 2023
2023 - 20235. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ
Editör
2023 - 2023
2023 - 20231.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ
Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2024
Mayıs 2024JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2021
Haziran 2021JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015Journal of Food Processing and Preservation
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015African Journal of Microbiology Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Haziran 2025
Haziran 2025TÜBİTAK Projesi
TEYDEB-Küresel Temiz Teknolojiler Girşimcilik Programı (GCIP), Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2025
Mayıs 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2021
Mayıs 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2023 - 2023
2023 - 2023Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
arge proje pazarı ıı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2024
Ekim 2024Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu 2024
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yangılar F.
Erzincan, Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022
Sporda Engel Olmaz
Sportif Faaliyet Organizasyonu
Budak C., Karakurt P., Yangılar F., Başıbüyük A., Nas M. T.
Erzincan, Türkiye
Akademik Dolaşım Faaliyetleri
2025 - 2025
2025 - 2025Erasmus Programı
Ders Verme
Lublin University of Technology , Polonya
2023 - 2023
2023 - 2023Erasmus Programı
Ders Verme
Universita Degli Studi di Milano, İtalya
Ödüller
Mayıs 2025
Mayıs 2025
BİTKİ ESASLI SÜT
4. Erciyes Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı Ve Tanıtım Günleri
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024
28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024ICHEAS 7th International Conference on Health, Engineering and Applied Sciences
Katılımcı
Aksaray-Türkiye
28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024
28 Haziran 2024 - 30 Haziran 2024ICHEAS 7th INTERNATIONAL CONFERENCE ON HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES
Moderatör
Aksaray-Türkiye
21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024
21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES
Moderatör
Konya-Türkiye
21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024
21 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES
Katılımcı
Konya-Türkiye
12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024
12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024INTERNATIONAL PERGE SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS
Katılımcı
Antalya-Türkiye
12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024
12 Haziran 2024 - 14 Haziran 2024ANADOLU 15th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES
Katılımcı
Diyarbakır-Türkiye
08 Haziran 2024 - 09 Haziran 2024
08 Haziran 2024 - 09 Haziran 20243. BİLSEL INTERNATIONAL AHLAT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS
Katılımcı
Bitlis-Türkiye
27 Mayıs 2023 - 28 Mayıs 2023
27 Mayıs 2023 - 28 Mayıs 20231.ULUSLARARASI TRAKYA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ
Katılımcı
Edirne-Türkiye
20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023
20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 20235. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi,
Katılımcı
Ankara-Türkiye
13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023
13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023ASES IV. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE
Moderatör
İstanbul-Türkiye
13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023
13 Mayıs 2023 - 14 Mayıs 2023IV. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023
23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023Cumhuriyet 8. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023
23 Nisan 2023 - 24 Nisan 2023Cumhuriyet 8. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
02 Nisan 2023 - 04 Nisan 2023
02 Nisan 2023 - 04 Nisan 2023CUKUROVA 10th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE
Katılımcı
Adana-Türkiye
28 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022
28 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022ICADET 2022
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019
01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019Yetişkinlerde boyun çevresi ile metabolik sendrom ve kardiyovasküler risk faktörleri ilişkisinin incelenmesi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019
01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019
Yetişkin bireylerde obezite, duygusal yeme ve depresyon arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Katılımcı
-Türkiye
01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019
01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019ÜNİVERSİTE ÖĞ RENCİLERİNİN YEME DAVRANIŞLARI, ORTOREKSİYA NERVOZA VE VÜCUT MEMNUNİYETLİK DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Katılımcı
-Türkiye
01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019
01 Temmuz 2019 - 01 Temmuz 2019
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIKLI BESLENME TAKINTISI DURUMLARININ VE OBEZİTE ÖNYARGILARININ İNCELENMESİ: KESİTSEL BİR ÇALIŞMA
Katılımcı
-Türkiye
01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013
01 Kasım 2013 - 01 Kasım 20138. Gıda Mühendisliği Kongresi,
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Struga-Makedonya
01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013
01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013Geleneksel Süt Ürünlerinin Ardahan Ekonomisine Katkısı
Katılımcı
Ardahan-Türkiye
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 201211. Gıda Kongresi
Katılımcı
Hatay-Türkiye
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012Food Micro 2012: 23rd International ICMFH Symposium on Global Issues in Food Microbiology
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 20117. Gıda Mühendisliği Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010Traditional Foods from Adriatic to Causasus
Katılımcı
Tekirdağ-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Aralık 2023
Aralık 2023Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı
Çalıştay
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 33
h-indeksi (WOS): 3
Jüri Üyelikleri
Kasım-2025
Kasım 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Jüri Üyeliği - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Eylül-2025
Eylül 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Jüri Üyeliği - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Şubat-2025
Şubat 2025Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Şubat-2025
Şubat 2025Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Ocak-2025
Ocak 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Jüri Üyeliği - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Haziran-2018
Haziran 2018