Eğitim Bilgileri
1991 - 1996
1991 - 1996Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1989 - 1991
1989 - 1991Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1985 - 1989
1985 - 1989Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
Yaptığı Tezler
1996
1996Doktora
Bazı Tahıl Çeşitlerinin Su Aktivitesi, Su Buharı Sorpsiyon İzotermleri, İzosterik Isıları ve Serbest Enerji Değişimlerine Sıcaklığın Etkisi İle Sorpsiyon Verilerinin Farklı İzoterm Eşitliklerine Uygunluklarının Belirlenmesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1991
1991Yüksek Lisans
Süne (Eurygaster spp.) Zararı Görmüş Buğdaylar ile Görmemiş Buğdaylara Farklı Tavlama Metotları ve değişik Oksidant Uygulamasının Ekmekçilik Kalitesi Üzerine Etkisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorProf. Dr.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2006 - 2015
2006 - 2015Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2000 - 2006
2000 - 2006Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1996 - 2000
1996 - 2000Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1990 - 1996
1990 - 1996Araştırma Görevlisi
Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2020 - 2022
2020 - 2022Rektör Yardımcısı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022BAP Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Bilimsel Ödülü Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlük Stratejik Plan Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2020 - 2022
2020 - 2022Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2018 - 2022
2018 - 2022Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2016 - 2022
2016 - 2022Senato Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2020
2018 - 2020Enstitü Müdürü
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2015 - 2018
2015 - 2018BAP Koordinatörü
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Rektörlük
2012 - 2018
2012 - 2018Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi
2011 - 2016
2011 - 2016MYO Müdürü
Erzincan Üniversitesi, Erzincan Meslek Yüksekokulu
Akademi Dışı Deneyim
2011 - 2011
2011 - 2011Visiting Professor
University of Nebrsaka Lincoln, Food Science and Technology, Visiting Professor
2007 - 2007
2007 - 2007Exchange Visitor
University Nebraska of Lincoln, Food Science and Technology, Exchange Visitor
2002 - 2002
2002 - 2002Visiting Professor
University of Nebrsaka Lincoln, Food Science and Technology, Visiting Professor
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Erzincan tulum peynirinin kurutulması ve bazı kalite parametrelerinin belirlenmesi
Ertugay M. F. (Danışman)
B.BATMAZ(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Farklı form ve çeşit emülgatörlerin keklerin bazı kalite kriterleri üzerine etkisi
Ertugay M. F. (Danışman)
İ.ÖZHAMAMCI(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Elmaların ultrases yardımlı ozmotik kurutulması
ERTUGAY M. F.
E.Feyza(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Ultrases, fotosonikasyon ve vurgulu elektriksel alan işlemlerinin elma suyunun bazı kalite özelliklerine etkisi
ERTUGAY M. F.
M.Başlar(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Mumsu kaplamaların portakalların kalite özellikleri üzerine etkisi
ERTUGAY M. F.
S.Sallan(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Ekmeklik buğday unlarının bazı kalite özelliklerinin yakın kızılötesi spektroskopisi (NIRS) kullanılarak belirlenmesi
ERTUGAY M. F.
M.Başlar(Öğrenci)
2002
2002Yüksek Lisans
Ultrason işleminin laktoperoksidaz ve alkalen fosfataz enzimleri üzerine etkisi
ERTUGAY M. F.
Y.Yüksel(Öğrenci)
2002
2002Yüksek Lisans
Gıda muhafazasında iyonlayıcı radyasyon kullanımı ve son gelişmeler
ERTUGAY M. F.
O.Tomar(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Evaluation of The Quality Characteristics of Dried Erzincan Tulum Cheese by Hot Air Circulation Dryer at Different Temperatures
Batmaz B., Ertugay M. F.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.18, sa.3, ss.828-841, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20252. The assessment of rice cultivars widely produced in Turkey in terms of arsenic, cadmium, aluminum and copper: effect of soaking methods and household cooking
Özdokur K. V., Özdokur S., Güneş A., Ertugay N., Ertugay M. F.
COGENT FOOD & AGRICULTURE
, cilt.11, sa.1, ss.1-12, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20253. Assessment of Heavy Metal Contamination in Sugar Beet (Beta Vulgaris) Plant Along Erzincan–Erzurum Highway in Eastern Anatolia Region
Ertugay M. F., Ertugay N., Özdokur K. V.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.18, sa.1, ss.264-273, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20244. Microwave drying of black rosehip (Rosa pimpinellifolia L.) fruit: optimization for enhanced anthocyanin content and analysis of physicochemical properties and bioaccessibility
Pashazadeh H., Redha A. A., Johnson J. B., Koca İ., Ertugay M. F.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS , cilt.132, ss.2-9, 2024 (SCI-Expanded)
2020
20205. ICE CREAM WITH ORGANIC KAVILCA (BUCKWHEAT) FIBRE: MICROSTRUCTURE, THERMAL, PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES
Ertugay M. F., Yangilar F., Cebi K.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, ss.35-50, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20196. The Effects of Emulsifiers and their Different Forms on the Physical, Chemical and Textural Properties of Sponge Cakes
Özhamamcı İ., Çakıroğlu K., Ertugay M. F.
SSRG International Journal of Engineering Trends and Technology
, cilt.67, sa.1, ss.1-6, 2019 (Scopus)
2017
20177. Preparation of honey tablet by vacuum cooking
Pashazadehkelisakand H., ERTUGAY M. F.
International Journal of Engineering Trends and Technology , cilt.53, sa.2, ss.114-117, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20178. The effect of ultrasonic treatments on turbidity, microbial load, and polyphenol oxidase (PPO) activity of plum nectar
Irkilmez M. U., Baslar M., Sağdıç O., Arıcı M., Ertugay M. F.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.11, sa.2, ss.380-387, 2017 (SCI-Expanded)
2015
20159. Effect of thermosonication on physicochemical, microbiological and sensorial characteristics of ayran during storage
Erkaya T., Baslar M., Şengül M., Ertugay M. F.
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY
, cilt.23, ss.406-412, 2015 (SCI-Expanded)
2014
201410. The effect of ultrasonic treatments on cloudy quality-related quality parameters in apple juice
Ertugay M. F., Baslar M.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.26, ss.226-231, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201311. The effect of ultrasound and photosonication treatment on polyphenoloxidase (PPO) activity, total phenolic component and colour of apple juice
Baslar M., Ertugay M. F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.48, sa.4, ss.886-892, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201312. Kayısıların ultrases yardımlı ozmotik kurutulması
Topdaş E. F., ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.38, sa.5, ss.299-306, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201313. Effect of pulsed electric field treatment on polyphenol oxidase, total phenolic compounds, and microbial growth of apple juice
Ertugay M. F., Baslar M., Ortakçı F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.37, sa.6, ss.772-780, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201214. Effect of ultrasound treatment on steady and dynamic shear properties of glucomannan based salep dispersions: Optimization of amplitude level, sonication time and temperature using response surface methodology
Karaman S., Yılmaz M. T., Ertugay M. F., Baslar M., Kayacier A.
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY
, cilt.19, sa.4, ss.928-938, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201215. Beyşehir-Isparta karayolu kenarında yetiştirilen buğdaylarda Kuşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) krlilik düzeylerinin belirlenmesi
Ertugay M. F., Başlar M.
Dünya Gıda , cilt.1, ss.84-88, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201216. Correlation between the protein content and mechanical properties of wheat
Baslar M., Kalkan F., Kara M., Ertugay M. F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.36, sa.5, ss.601-607, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201217. Yüksek hidrostatik basınç ve vurgulu elektriksel alan işlemlerinin maillard reaksiyonu üzerine etkisi
Topdaş E. F., ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.37, sa.4, ss.235-242, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201218. The effect of acoustic energy on viscosity and serum separation of traditional ayran, a Turkish yogurt drink
Ertugay M. F., Baslar M., Şengül M., Sallan S.
GIDA , cilt.37, sa.5, ss.253-257, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201119. Effect of photosonication treatment on inactivation of total and coliform bacteria in milk
ŞENGÜL M., Erkaya T., Baslar M., Ertugay M. F.
FOOD CONTROL
, cilt.22, sa.11, ss.1803-1806, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201120. Gıdaların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesinde Yakın Kızılötesi NIR Spektroskopisi
ERTUGAY M. F., BAŞLAR M.
Gıda , cilt.36, sa.1, ss.49-54, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201121. Determination of protein and gluten quality-related parameters of wheat flour using near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS)
Baslar M., Ertugay M. F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.35, sa.2, ss.139-144, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201122. Meyve ve sebzelerde vaks uygulamaları
ERTUGAY M. F., Sallan S.
GIDA , cilt.36, sa.3, ss.153-160, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201123. Elmaların Ozmotik Kurutulması Üzerine Ultrases İşleminin Etkisi
Topdaş E. F., Baslar M., Ertugay M. F.
AKADEMIK GIDA , sa.53, ss.1-4, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201024. Microbiological and Compositional Characteristics of Cecil Cheese Collected from Households in Erzurum, Turkey
DİKBAŞ N., Senguel M., Ertugay M. F.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.1, ss.483-491, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200925. Yoğurdun su tutma kapasitesi üzerine ultrasonik homojenizasyon işleminin etkisi.
SENGUL M., BASLAR M., ERKAYA T., ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.34, sa.4, ss.219-222, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200826. Ekmek Bayatlaması ve Bayatlama Derecesini Ölçmede Kullanılan Yöntemler: II
Gerçekaslan K. E., Kotancılar H. G., Karaoğlu M., ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.33, sa.1, ss.27-34, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200727. Rheological characteristics of carob pekmez
Senguel M., Ertugay M. F., Senguel M., Yueksel Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.10, sa.1, ss.39-46, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200728. Ambalajlama işleminin ekmeğin su aktivitesi üzerine etkisi
ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.31, sa.1, ss.43-47, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200629. Microbiological and chemical properties of Cheese helva produced in Turkey
Sengul M., Ertugay M. F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.9, sa.2, ss.185-193, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200530. The effect of fermentation and storage on free amino acids of tarhana
Erbas M., Ertugay M. F., Erbas M., Certel M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.56, sa.5, ss.349-358, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200531. Moisture adsorption behaviour of semolina and farina
ERBAS M., Ertugay M. F., CERTEL M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.69, sa.2, ss.191-198, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200532. Rheological, physical and chemical characteristics of mulberry pekmez
Sengul M., Ertugay M. F., Sengul M.
FOOD CONTROL
, cilt.16, sa.1, ss.73-76, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200533. Gıda Muhafazasında İyonlayıcı Radyasyon Kullanımı ve Son Gelişmeler-I-II
Tomar O., ERTUGAY M. F.
Dünya Gıda , ss.3-6, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200434. Effect of ultrasound treatment on milk homogenisation and particle size distribution of fat
Ertugay M. F., Sengul M., Sengul M.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.28, sa.2, ss.303-308, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200435. Yenilebilir film ve kaplamalar
ERTUGAY M. F., Tomar O.
AKADEMİK GIDA , cilt.2, sa.10, ss.8-14, 2004 (Hakemli Dergi)
2003
200336. The effect of ultrasound on lactoperoxidase and alkaline phosphatase enzymes from milk
Ertugay M. F., Yuksel Y., Sengul M.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.58, ss.593-595, 2003 (SCI-Expanded)
2003
200337. Kırık, Lancer, arpa çavdar, yulaf ve mısırın sorpsiyon izosterik ısılarının hesaplanması
ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.28, sa.5, ss.467-471, 2003 (Hakemli Dergi)
2000
200038. Moisture adsorption isotherms of Tarhana at 25 degrees C and 35 degrees C and the investigation of fitness of various isotherm equations to moisture sorption data of Tarhana
Ertugay M. F., Certel M., Gurses A.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.80, sa.14, ss.2001-2004, 2000 (SCI-Expanded)
2000
200039. Moisture sorption isotherms of cereals at different temperatures
Ertugay M. F., CERTEL M.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.44, sa.2, ss.107-109, 2000 (SCI-Expanded)
2000
200040. Bazı kuru fasulye çeşitlerinin su sorpsiyon özellikleri
ERTUGAY M. F.
Dünya Gıda , cilt.6, ss.91-92, 2000 (Hakemli Dergi)
1999
199941. The Determination of Fitness of Various Isotherm Equations to Moisture Sorption Data of Kırık, Lancer Barley, Rye, Oat and Corn
ERTUGAY M. F., Certel M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , cilt.23, sa.5, ss.1079-1085, 1999 (SCI-Expanded)
1997
199742. Moisture sorption isotherms of Tarhana
Certel M., ERTUGAY M. F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , cilt.21, sa.5, ss.475-479, 1997 (SCI-Expanded)
1996
199643. Gıdalarda su aktivitesinin termodinamiği
CERTEL M., ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.21, sa.3, ss.193-199, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199644. Gıdalarda nem sorpsiyon izotermleri
CERTEL M., ERTUGAY M. F.
Standart , cilt.35, sa.417, ss.44-47, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199645. Gıdalarda su aktivitesinin kontrol ve belirleme yöntemleri-I
CERTEL M., ERTUGAY M. F.
GIDA , cilt.21, sa.1, ss.31-34, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199646. Bazı gıda maddelerinin ısıl yayılım katsayılarının deneysel olarak belirlenmesi
CERTEL M., Tülek Y., ERTUGAY M. F., Aktaş N., Doğan Ü.
Standard , cilt.35, sa.418, ss.132-137, 1996 (Hakemli Dergi)
1995
199547. Süne zararı görmüş buğdaylar ile görmemiş buğdaylara farklı tavlama metotları uygulamasının I: Öğütme değeri ile unun bazı kalitatif özellikleri üzerine etkisi
Ertugay Z., Çelik İ., Elgün A., ERTUGAY M. F.
Un Mamülleri Dünyası , cilt.4, sa.2, ss.4-10, 1995 (Hakemli Dergi)
1995
199548. Süne zararı görmüş buğdaylar ile görmemiş buğdaylara farklı tavlama metotları uygulamasının II: Hamurun reolojik özellikleri üzerine etkisi
Ertugay Z., Çelik İ., Elgün A., ERTUGAY M. F.
Un Mamülleri Dünyası , cilt.4, sa.3, ss.4-10, 1995 (Hakemli Dergi)
1995
199549. Süne zararı görmüş buğdaylar ile görmemiş buğdaylara farklı tavlama metotları uygulamasının III: Ekmek özellikleri üzerine etkisi.
Ertugay Z., Çelik İ., Elgün A., ERTUGAY M. F.
Un Mamülleri Dünyası , cilt.4, sa.4, ss.10-17, 1995 (Hakemli Dergi)
1994
199450. Gıdalarda ısıl yayılım ve ısıl iletkenlik katsayılarının belirlenmesi
Certel M., ERTUGAY M. F.
Standard , cilt.33, sa.391, ss.22-29, 1994 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. KARAYOLU ÇEVRESİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARDA AĞIR METAL BİRİKİMİNİN ARAŞTIRILMASI
Ertugay M. F., Akbaş S.
ICONFOOD'25 4th INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2025, ss.134-135, (Özet Bildiri)
2024
20242. THE EFFECT OF DRYING PROCESS ON MICROBIOLOGICAL CHARACTERS AND WATER ACTIVITY OF ERZINCAN TULUM CHEESE
Batmaz B., ERTUGAY M. F.
6TH INTERNATIONAL ARTEMIS CONGRESS ON HEALTH AND SPORT SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 17 Ocak 2024, (Özet Bildiri)
2018
20183. Rheological Behavior of Ice Cream Mixes Produced With Lyophilized Prickly Pear
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ERTUGAY M. F., DAĞDEMİR E.
The International Symposium Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. Radyo Frekansı ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları
Çakıroğlu K., ERTUGAY M. F.
International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.405, (Tam Metin Bildiri)
2016
20165. Tahinlerde Yağ Ayrımı Probleminin Çözülmesi İçin Ultrases İşleminin Kullanılması
BASLAR M., Başdoğan H., Karasu S., ERTUGAY M. F., Arıcı M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
20166. The effect of ultrasonic treatments on turbidity, microbial load and polyphenoloxidase (PPO) activity of plum nectar
İrkilmez M. Ü., Baslar M., Ertugay M. F., Sağdıç O., Arıcı M.
15th Meeting of the European Society of Sonochemistry-ESS15, İstanbul, Türkiye, 27 Haziran - 01 Temmuz 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
20107. Prediction Of Protein And Gluten Quality-Related Parameters Of Wheat Flour Using Near-Infrared Reflectance Spectroscopy (NIRS)
BASLAR M., ERTUGAY M. F.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
20108. Determination Of Contamination Levels Of Lead (Pb) And Cadmium (Cd) In Wheat Grown Around Beyşehir - Isparta Highway
ERTUGAY M. F., BASLAR M., Sallan S.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2008
20089. The Effect of Ultrasonic Treatment on Water Holding Capacity of Yoghurt
ERTUGAY M. F., Şengül M., BASLAR M., ERKAYA T.
6th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2007
200710. Near Infrared Spectroscopy in determination of food quality
ERTUGAY M. F., BASLAR M., DIKBAS N.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2007
200711. Determination of protein, wet and dry gluten of wheat flours by near-infrared spectroscopy
ERTUGAY M. F., Kotancılar H. G., Wehling R. L.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2007
200712. Predicting moisture and degree of cook in nixtamalized maize by near infrared spectroscopy
Wehling R. L., ERTUGAY M. F., Ratyanake W., Jackson D. S.
AACC International Annual Meeting, Texas, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 10 Ekim 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2006
200613. Ekmeğin bayatlaması ve tayin metotları
Kotancılar H. G., Karaoğlu M., Gerçekaslan K. E., ERTUGAY M. F.
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi., Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2006
200614. Erzurum'da Üretilen Çeçil Peynirinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
DIKBAS N., ERTUGAY M. F., Şengül M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2005
200515. 2005. Rheological, physical and chemical characteristics of carob pekmez
ERTUGAY M. F., Şengül M., Şengül M.
1st International Food and Nutrition Congress. Food Safety and Quality, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2004
200416. Erzurum’da üretilen peynir helvasının bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M., ERTUGAY M. F.
Türkiye 8. Gıda Kongresi., Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2002
200217. Damıtılarak elde edilen kurutulmuş tahıl yan ürünleri (DDG ve DDGS) ve gıda sanayinde kullanım imkânları
ERTUGAY M. F.
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
1999
199918. Gıda sanayinde yüksek şiddetli elektriksel alan uygulaması
ERTUGAY M. F.
2000’li yıllarda gıda bilimi ve teknolojisi kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Aralık 1999, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2016
20161. Ultrasonic Applications for Juice Making
Baslar M., Biranger Yildirim H., Tekin Z. H., Ertugay M. F.
Handbook of Ultrasonics and Sonochemistry, Muthupandian Ashokkumar, Editör, Springer Singapore Government, Singapore, ss.1-22, 2016
Desteklenen Projeler
2017 - 2019
2017 - 2019Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrenci Laboratuvarı Altyapı Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTUGAY M. F. (Yürütücü), ERDEN KARAOĞLAN F., AYGÜN T., KARAOĞLAN M., ŞAHİN Ö.
2017 - 2018
2017 - 2018Kavılca Lifi Kullanılarak Üretilen Dondurmaların Kalite ve Besinsel Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANGILAR F. (Yürütücü), ERTUGAY M. F., ÇEBİ K., YILDIZ P. O.
2015 - 2018
2015 - 2018Erzincan Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri Alt Yapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTUGAY M. F. (Yürütücü), AKAR F., ZENCİR Ö.
2015 - 2018
2015 - 2018Ekmeğin Raf Ömrü Üzerine Radyo Frekansı, Koruyucu ve Oksijen Emici Kullanımının Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTUGAY M. F. (Yürütücü), AKŞEHİR K.
2013 - 2016
2013 - 2016Sebzelerin mikrobiyal ve pestisit güvenliğinin sağlanmasında ultrases ve düşük şiddet elektrik akımının birlikte kullanılma olanaklarının belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
ERTUGAY M. F.
2014 - 2015
2014 - 2015Moda Tasarımı Programının Atölye Alt Yapısının Kurulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTUGAY M. F. (Yürütücü), ÖZDEMİR A. O.
Patent
2018
2018Bulanık elma suyu üretiminde termosonikasyon işleminin kullanılması
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2013 00389 , Standart Tescil
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorKOSGEB
Bilim Kurulu Üyesi
2021 - 2024
2021 - 2024BİYOTEG
Yürütme Kurulu Üyesi
2017 - 2019
2017 - 2019TÜBİTAK BİYOTEG
Danışma Kurulu Üyesi
2006 - 2007
2006 - 2007
Tarım, Orman ve Veteriner Araştırma Grubu (TOVAG)
Üye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Kasım 2022
Kasım 20224th International Conference on Advanced Engineering Technologies
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Ertugay M. F.
Bayburt, Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022II. ULUSLARARASI MADEN SUYU KONGRESİ “Bir Ömür Maden Suyu”
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Ertugay M. F.
İstanbul, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
04 Aralık 2025 - 05 Aralık 2025
04 Aralık 2025 - 05 Aralık 20251 st International Food Sciences and Gastronomy Congress
Oturum Başkanı
İstanbul-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017International Conference on Advanced Engineering Technologies
Panelist
Bayburt-Türkiye
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 20101st International Congress on Food Technology
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Eylül 2008 - 01 Eylül 2008
01 Eylül 2008 - 01 Eylül 20086th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives
Katılımcı
Athína-Yunanistan
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 20072nd International Congress on Food and Nutrition
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 20072nd International Congress on Food and Nutrition
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 20072nd International Congress on Food and Nutrition
Katılımcı
-Türkiye
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007AACC International Annual Meeting
Katılımcı
Texas-Amerika Birleşik Devletleri
01 Eylül 2006 - 01 Eylül 2006
01 Eylül 2006 - 01 Eylül 2006Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006
01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006Türkiye 9. Gıda Kongresi
Katılımcı
Bolu-Türkiye
01 Haziran 2005 - 01 Haziran 2005
01 Haziran 2005 - 01 Haziran 20051st International Food and Nutrition Congress. Food Safety and Quality
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004Türkiye 8. Gıda Kongresi
Katılımcı
Bursa-Türkiye
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
01 Aralık 1999 - 01 Aralık 1999
01 Aralık 1999 - 01 Aralık 19992000’li yıllarda gıda bilimi ve teknolojisi kongresi
Katılımcı
İzmir-Türkiye
Burslar
2006 - 2006
2006 - 20062219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 45
h-indeksi (WOS): 3
Jüri Üyelikleri
Mayıs-2024
Mayıs 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Aralık-2023
Aralık 2023Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2023
Aralık 2023Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2023
Aralık 2023Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2022
Mayıs 2022Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Kasım-2021
Kasım 2021Tez Savunma (Doktora)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Ağustos-2021
Ağustos 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2021
Mayıs 2021Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2021
Mayıs 2021Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Nisan-2021
Nisan 2021Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Ocak-2021
Ocak 2021Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Kasım-2020
Kasım 2020Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2006 - 2006
2006 - 2006