Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals
TRABZON SOKAK LEZZETLERİNE İLİŞKİN TÜKETİCİ TUTUMLARININ BELİRLENMESİ
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.7, no.1, pp.178-193, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır ve Mısır Ununun Kullanımı
2. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 17 - 18 May 2022, pp.11, (Summary Text)
GELENEKSEL BİR TÜRK HELVASI: KAVUT HELVA
II. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu, 23 - 25 September 2022, (Summary Text)
The Effects of Ultrasound Technology on Total Phenolic Content of Turkish Propolis
1st International Conference of Food Technology and Nutrition, 15 - 17 May 2019, (Summary Text)
The Effects of Different Solvents on Bioactive Properties of Propolis Extracts
1st International Conference of Food Technology and Nutrition, 15 - 17 May 2019, (Summary Text)
Sensory properties of roselle enriched muffin cake
Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Turkey, 28 October 2016, (Summary Text)
Görme Engellilerin Gıda Seçiminde Ambalajın Etkileri ve Çözüm Sunan Yeni Ambalaj Tasarımları
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016
Türkiye de Gıda Sanayiinde Ar Ge Çalışmalarının Durumu ve Geliştirilmesine Yönelik Önerilerin Oluşturulması
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016
Total Phenolic Content Antioxidant Capacity and Sensory Analysis of Cake enriched with Hibiscus sabdariffa Raisin and Dietary Fiber Optimization Responce Surface Methodology
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Turkey, 14 - 17 October 2014
Functional and Nutritional Properties of Hazelnut Proteins
The 2 nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’’, Ohrid, Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013
Books
ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ
in: AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editor, Necmettin Erbakan University Press, Konya, pp.257-272, 2024
GÖÇÜN YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRÜNDEKİ İZLERİ
in: Göç ve Yaşam Krizler, Stratejiler, Deneyimler, BAYCAR HAMDULLAH, Editor, Tezkire Yayınları, Ankara, pp.125-140, 2024
HAYVANSAL SÜTLERE ALTERNATİF BİTKİSEL SÜTLER
in: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, AYDIN ÇAĞDAŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.221-242, 2024
YOĞURTLU MEZELER
in: Soğuk Mutfak, ÖZER ELİF ZEYNEP, ÇALIŞKAN SERKAN, Editor, Detay Yayıncılık, pp.223-245, 2024
İNDİRİM MARKETLERİ VE GIDA GÜVENLİĞİ
in: ZİRAAT, ORMAN VE SU ÜRÜNLERI ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR VI, Olgunoğlu, Mine Perçin, Editor, Eğitim Yayınevi Tic. Ltd. Şti., Konya, pp.21-48, 2023
DONDURMA VE YENİLEBİLİR BUZLAR
in: TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, Köşker Hasan, Fatih Ercan, Editor, Paradigma Akademi, pp.341-359, 2023
ARI ÜRÜNLERİNİN TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI
in: SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR 1, Köse, Dursun, Editor, Platanus Publishing, İstanbul, pp.587-606, 2023