Dr. Öğr. Üyesi ZEYNEP AKŞİT


Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Pr.


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Bilimleri, Mühendislik, Veterinerlik Bilimleri, Balıkçılık, Beslenme Ve Diyetetik, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mühendislik Çok Disiplinli, Mühendislik Kimyasal


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

56

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

12

Atıf (Scholar)

144

H-İndeks (Scholar)

7

Proje

3

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Türkiye

2010 - 2013

2010 - 2013

Yüksek Lisans

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2007

2002 - 2007

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2012

2011 - 2012

Alan Öğretmeni

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alan Öğretmeni

2007 - 2008

2007 - 2008

Sorumlu Yönetici

Güneş Gıda ve Yağ San. A.Ş. Yeşilova/Kocaeli, Sorumlu Yönetici

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
ESCI (2)
Scopus (8)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ VE RAF ÖMRÜ ÇALIŞMALARI

Yenice F., AKŞİT Z.

3RD INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, ICONFOOD’24, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, ss.212-221, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. PHENOLIC COMPOUNDS IN FOOD WASTE

AKBAŞ S., AKŞİT Z.

3RD INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, ICONFOOD’24, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. Essential Oil Of Betonica Orientalis L.: Constituents And Antibacterial Activity

GÖZCÜ S., AKŞİT Z.

9. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 21 - 22 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. MİNİMUM İNHİBİSYON KONSANTRASYONU (MİK) ANALİZİNDE REZASURİN KULLANIMI

AKŞİT Z.

2. BİLSEL INTERNATIONAL TRUVA SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS ÇANAKKALE /TÜRKİYE, Çanakkale, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2023, ss.579-585, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF THYMUS MIGRICUS ESSENTIAL OILS

FIRAT M. Ç., AKŞİT Z.

2. BİLSEL INTERNATIONAL TRUVA SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2023, ss.586-593, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Antibacterial Activity Of Thymus Migricus Essentıal Oils

Fırat M. Ç., Akşit Z.

2. BİLSEL INTERNATIONAL TRUVA SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS 16-17 DECEMBER ÇANAKKALE / TURKEY, Çanakkale, Türkiye, 17 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

7. ACCELERATED SHELF LIFE FOR FRUIT JUICES

AKŞİT Z., İpek B.

2nd International Congress on Food Researches, ICONFOOD, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.828-831, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

8. SHELF LIFE OF MEAT BALLS

AKŞİT Z., AKBAŞ S.

2nd International Congress on Food Researches, ICONFOOD, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.832, (Özet Bildiri)

2023

2023

9. Synthesıs, Bıologıcal Actıvıty, and Theoretıcal Investıgatıons of 2,4,6-Trıarylpyrıdınes Based On Syrıngaldehyde

Albayrak E. N., Şimşek S., Akşit Z., Akşit H., Musatat A. B., Atahan A.

11. ULUSLARARASI BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2023, ss.207-208, (Özet Bildiri)

2023

2023

10. Tetralon/Indanon Türevi Yeni Kalkon Türevlerinin Sentezi ve Biyoaktiviteleri

Durmuş T., Musatata A. B., Şimşek S., Akşit Z., Atahan A.

13th international congress of cosmetics chemistry, production and standardization, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Şubat 2023, ss.76, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2023

2023

11. Benzotiyazol Türevi Yeni Bis-Kalkon Türevlerinin Sentezi ve Biyoaktiviteleri

Yalçın E., Musatat A. B., Şimşek S., Akşit Z., Atahan A.

13th international congress of cosmetics chemistry, production and standardization, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Şubat 2023, ss.75, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2022

2022

12. Emulsion Properties Of Quince Waste

AKŞİT Z., GENÇCELEP H.

2nd International Conference on Engineering and Applied Natural Sciences on 15-18 October in 2022 at Konya/Turkey., Konya, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2022, ss.336, (Özet Bildiri)

2020

2020

13. Isolation and Characterization of Chlorogenic Acid from Inula Heterolepis and Quantification in Some Plants Growing in Erzincan, Turkey

Akşit H., Şimşek S., Akşit Z., Köksal E.

International Eurasian Conference on BioTechnology and BioChemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.791-795, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

14. Meat tenderization methods

AKŞİT Z., ERDEMİR E.

2nd International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

15. In vitro antidiabetic activity of methanolic extracts of some plants growing in Erzincan

AKŞİT H., ADEM Ş., AKŞİT Z., ŞİMŞEK S.

2nd International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology(EurasianSciEnTech 2020), 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

16. In vitro antidiabetic activity of methanolic extracts of some plant growing in Erzincan

Akşit H., Akşit Z., Şimşek S.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ocak 2020, ss.1203-1206, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

17. Texture Profile Analysis of Quince Waste Emulsion

AKŞİT Z., GENÇCELEP H.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (Agrofoof), İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, ss.294-298, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

18. Dietary Fiber Composition of Tomato, Quince and Grapefruit Waste

AKŞİT Z., GENÇCELEP H.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, 19 - 21 Haziran 2019, ss.299, (Özet Bildiri)

2018

2018

19. Some Characteristics of Instant Tea Produced from Mint (Mentha Piperita L.)

AKŞİT Z., KAYA C., TOPUZ S., BAYRAM M., AKŞİT H.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.224, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. Determination of Characteristics of Instant Tea Produced From Thyme (Thymus vulgaris)

KAYA C., AKŞİT Z., TOPUZ S., BAYRAM M., AKŞİT H.

1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies, Tokat, Türkiye, 2 - 04 Kasım 2017, ss.11, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Method Validation of LC-MS/ MS Method in Multiple Mycotoxin Analysis

BALTACI C., AKŞİT Z.

3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. PRODUCTION OF INSTANT TEA FROM SAGE TEA (SALVIA)PLANTS, DETERMINATION OF ITS PHYSICO-CHEMICALPROPERTIES, AND PACKAGING

BALTACI C., ŞİDİM M., AKŞİT Z.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Drying meat and meat products

AKŞİT Z., ERDEMİR E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Antioxidant activity of Achillea cappadocica

GENÇ N., AKŞİT H., ELMASTAŞ M., AKŞİT Z.

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. SESAME OİL COMPOSİTİON, CHARACTERİCTİCS AND EFFECT ON HEALTH

TANRIVERDİ E., AKŞİT Z., KARAGÖZ Ş.

1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.611, (Özet Bildiri)

2015

2015

26. Taze ve Kurutulmuş Kuşburnudan Üretilen MarmelatlarınınKarşılaştırılması

AKŞİT Z., TANRIVERDİ E.

kurutulmuş ve yarı kutulmuş gıdalar sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2010

2010

27. PEF induced permeabilization of fresh plant leaves mint parsley thyme basil and dill for solid liquid extraction of phenolics

FİNCAN M., AKŞİT Z., OBA Ş., HAYTA M.

5th International Conference on the Food Factory for the Future, Gothenburg, İsveç, 30 - 31 Temmuz 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

28. A comparative study on pulsed electric field induced permeabilization of different plant tissues

AKŞİT Z., ETGÜ H., AKŞİT H., DEMİRTAŞ İ., HAYTA M., FİNCAN M.

Proceedings of the International Conference on Bio and Food Electrotechnologies, Bio Food Electrotechnologies, Fransa, 22 - 23 Ekim 2009, (Özet Bildiri)

2020

2020

29. Et ürünlerine uygulanan ısısal olmayan muhafaza teknikleri

ERDEMİR E., AKŞİT Z.

2nd International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Gıda ürünleri imalatı sektöründe iş sağlığı ve güvenliği

ASLAN H., AKŞİT Z.

İş sağlığı ve güvenliği sektörel yönetimi, Aslan, İmran, Editör, Nobel akademik yayıncılık, Ankara, ss.437-493, 2021

2020

2020

2. An Alternative Edible Oil Source Sesame Oil

TANRIVERDİ E., AKŞİT Z., KARAGÖZ Ş.

Current Researches in Engineering and Architecture Sciences, Karapınar, Rıdvan Yılmaz, Tuncay, Editör, IVPE, Cetinje, ss.42-57, 2020

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2021

Ocak 2021

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2020

Aralık 2020

JOURNAL OF AGRICULTURE

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Amasya Universitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Temmuz 2021

Temmuz 2021

(IOCENS) International Online Conference On Engineering and Natural Sciences

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Akşit Z.
Gümüşhane, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1

Jüri Üyelikleri

Eylül-2022

Eylül 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

ULTRASON DESTEKLİ VAKUM EMDİRME YÖNTEMİ İLE ALABALIK FİLETOLARININ DEFNE ESANSİYEL YAĞI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ - Gümüşhane Üniversitesi

Eylül-2022

Eylül 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

FARKLI YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN NAR EKŞİLERİNDE HİDROKSİMETİL FURFURAL (HMF) KİNETİĞİNİN İNCELENMESİ - Gümüşhane Üniversitesi

Temmuz-2021

Temmuz 2021

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

FARKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN AKÇAABAT KÖFTESİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON (PAH) OLUŞUMUNA ETKİSİ - Gümüşhane Üniversitesi