Metrikler
Eğitim Bilgileri
2016 - 2020
2016 - 2020Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2012 - 2015
2012 - 2015Yüksek Lisans
İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Türkiye
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - 2024
2022 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Haliç Üniversitesi
2022 - 2022
2022 - 2022Dr. Öğr. Üyesi
Varna Teknik Üniversitesi
2021 - 2022
2021 - 2022Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Rumeli Üniversitesi
2019 - 2019
2019 - 2019Öğretim Görevlisi
Wyzsza Szkola Pedagogiczna Powspancaw Slaskich
2015 - 2019
2015 - 2019Öğretim Görevlisi
İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu
Yönetimsel Görevler
2021 - 2022
2021 - 2022Staj Koordinatörü
İstanbul Rumeli Üniversitesi
2021 - 2022
2021 - 2022Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı
İstanbul Rumeli Üniversitesi
2021 - 2022
2021 - 2022Bölüm Başkanı
İstanbul Rumeli Üniversitesi
2021 - 2022
2021 - 2022Fakülte Kurulu Üyesi
İstanbul Rumeli Üniversitesi
2016 - 2018
2016 - 2018İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu
Makaleler
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (1)
2024
20241. TRABZON SOKAK LEZZETLERİNE İLİŞKİN TÜKETİCİ TUTUMLARININ BELİRLENMESİ
BAKKALOĞLU Z., SÜMERKAN S. C.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.178-193, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Consumers’ Perception of Menu Card Quality: The Case of Istanbul Province
BAKKALOĞLU Z., AKSOY A.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.8, sa.2, ss.293-305, 2024 (TRDizin)
2024
20243. Göç Faktörünün Mutfak Kültürüne Etkisi: Trabzon Örneği
BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.8, sa.1, ss.155-168, 2024 (TRDizin)
2021
20214. Bee pollen proteins and their functional properties Ari polenİ proteİnlerİ ve fonksİyonel Özellİklerİ
BAKKALOĞLU Z.
Uludag Aricilik Dergisi
, cilt.21, sa.2, ss.247-256, 2021 (Scopus, TRDizin)
2021
20215. Optimization of ultrasound-assisted extraction of turkish propolis and characterization of phenolic profile, antioxidant and antimicrobial activity
BAKKALOĞLU Z., ARICI M., KARASU S.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.41, sa.3, ss.687-695, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20196. Effects of Propolis Extraction with Different Solvents on Total Phenolic Content, Antioxidant Capacity and Antimicrobial Activity Farklı Çözücülerle Propolis Ekstraksiyonunun Toplam Fenolik İçeriği, Antioksidan Kapasite ve Antimikrobiyal Aktivite Üzerine Etkileri
BAKKALOĞLU Z., ARICI M.
Akademik Gida
, cilt.17, sa.4, ss.538-545, 2019 (Scopus, TRDizin)
2018
20187. Research and Development (R&D) Status of Food Industry in Turkey and Suggestions for Improvement
BAKKALOĞLU Z., GÜNEŞ G.
AKADEMIK GIDA , cilt.16, sa.2, ss.183-191, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. GEOGRAPHICALLY INDICATED PRODUCT OF ERZINCAN CUISINE ‘KEMALİYE LÖK DESSERT’
BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.
G A N U D 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. AN ASSESSMENT OF BİTLİS BÜRYAN KEBAB, A GEOGRAPHIC MARKED PRODUCT, IN THE CONTEXT OF GOURMET TOURISM
ŞEN M. A., BAKKALOĞLU Z.
G A N U D 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. ÇAYKARA MUTFAĞINDA BİR BAHARAT: ZAGODA
BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.
KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. TRABZON MUTFAĞINDA SERANDER VE KULLANIMI
ŞEN M. A., BAKKALOĞLU Z.
KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. TÜRKİYE’NİN KARADENİZ’E KIYISI OLAN İLLERİNE AİT COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.
10. ULUSLARARASI KARADENİZ'E KIYISI OLAN ÜLKELER BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır ve Mısır Ununun Kullanımı
BAKKALOĞLU Z.
2. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2022, ss.11, (Özet Bildiri)
2023
20237. HAYVANSAL SÜTLERE ALTERNATİF BİTKİSEL SÜTLER
BAKKALOĞLU Z., AKSOY A.
VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress (UGTAK) 2023, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.264-265, (Özet Bildiri)
2022
20228. GELENEKSEL BİR TÜRK HELVASI: KAVUT HELVA
BAKKALOĞLU Z.
II. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu, 23 - 25 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2021
20219. High Pressure Processing on Koumiss Production
BAKKALOĞLU Z.
International Mesopotamia Tourism Congress, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202110. Edible insects as an alternative food source; Entomophagy
BAKKALOĞLU Z., Bakkaloğlu H.
4. Uluslararası GAP Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, Türkiye, 26 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2020
202011. Farklı Çözücüler Kullanılarak Ultrason Destekli Propolis Ekstraksiyonu: Antimikrobiyel Aktivitenin Belirlenmesi
ARICI M., BAKKALOĞLU Z.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
201912. The Effects of Ultrasound Technology on Total Phenolic Content of Turkish Propolis
ARICI M., BAKKALOĞLU Z.
1st International Conference of Food Technology and Nutrition, 15 - 17 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)
2019
201913. The Effects of Different Solvents on Bioactive Properties of Propolis Extracts
BAKKALOĞLU Z., ARICI M.
1st International Conference of Food Technology and Nutrition, 15 - 17 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)
2016
201614. Sensory properties of roselle enriched muffin cake
BAKKALOĞLU Z., YÜCETEPE A., KASAPOĞLU K. N., ÖZÇELİK B.
Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. Görme Engellilerin Gıda Seçiminde Ambalajın Etkileri ve Çözüm Sunan Yeni Ambalaj Tasarımları
BAKKALOĞLU Z.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2016
201616. Türkiye de Gıda Sanayiinde Ar Ge Çalışmalarının Durumu ve Geliştirilmesine Yönelik Önerilerin Oluşturulması
BAKKALOĞLU Z., GÜNEŞ G.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2014
201417. Total Phenolic Content Antioxidant Capacity and Sensory Analysis of Cake enriched with Hibiscus sabdariffa Raisin and Dietary Fiber Optimization Responce Surface Methodology
BAKKALOĞLU Z.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014
2013
201318. Functional and Nutritional Properties of Hazelnut Proteins
BAKKALOĞLU Z.
The 2 nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’’, Ohrid, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Kitaplar
2024
20241. ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ
BAKKALOĞLU Z., VAROL E., Bütün Z.
AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editör, Necmettin Erbakan University Press, Konya, ss.257-272, 2024
2024
20242. GÖÇÜN YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRÜNDEKİ İZLERİ
BAKKALOĞLU Z.
Göç ve Yaşam Krizler, Stratejiler, Deneyimler, BAYCAR HAMDULLAH, Editör, Tezkire Yayınları, Ankara, ss.125-140, 2024
2024
20243. HAYVANSAL SÜTLERE ALTERNATİF BİTKİSEL SÜTLER
AKSOY A., BAKKALOĞLU Z.
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, AYDIN ÇAĞDAŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.221-242, 2024
2024
20244. YOĞURTLU MEZELER
ŞEN M. A., BAKKALOĞLU Z.
Soğuk Mutfak, ÖZER ELİF ZEYNEP, ÇALIŞKAN SERKAN, Editör, Detay Yayıncılık, ss.223-245, 2024
2023
20235. İNDİRİM MARKETLERİ VE GIDA GÜVENLİĞİ
BAKKALOĞLU Z.
ZİRAAT, ORMAN VE SU ÜRÜNLERI ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR VI, Olgunoğlu, Mine Perçin, Editör, Eğitim Yayınevi Tic. Ltd. Şti., Konya, ss.21-48, 2023
2023
20236. DONDURMA VE YENİLEBİLİR BUZLAR
BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, Köşker Hasan, Fatih Ercan, Editör, Paradigma Akademi, ss.341-359, 2023
2023
20237. ARI ÜRÜNLERİNİN TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI
BAKKALOĞLU Z.
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR 1, Köse, Dursun, Editör, Platanus Publishing, İstanbul, ss.587-606, 2023