Dr. Öğr. Üyesi ZEYNEP BAKKALOĞLU


Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sanat Ve Beşeri Bilimler (Ahci)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

34

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

3

Atıf (Scopus)

24

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2016 - 2020

2016 - 2020

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Türkiye

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - 2024

2022 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Haliç Üniversitesi

2022 - 2022

2022 - 2022

Dr. Öğr. Üyesi

Varna Teknik Üniversitesi

2021 - 2022

2021 - 2022

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi

2019 - 2019

2019 - 2019

Öğretim Görevlisi

Wyzsza Szkola Pedagogiczna Powspancaw Slaskich

2015 - 2019

2015 - 2019

Öğretim Görevlisi

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu

Yönetimsel Görevler

2021 - 2022

2021 - 2022

Staj Koordinatörü

İstanbul Rumeli Üniversitesi

2021 - 2022

2021 - 2022

Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı

İstanbul Rumeli Üniversitesi

2021 - 2022

2021 - 2022

Bölüm Başkanı

İstanbul Rumeli Üniversitesi

2021 - 2022

2021 - 2022

Fakülte Kurulu Üyesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi

2016 - 2018

2016 - 2018

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu

Makaleler

Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. GEOGRAPHICALLY INDICATED PRODUCT OF ERZINCAN CUISINE ‘KEMALİYE LÖK DESSERT’

BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.

G A N U D 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. AN ASSESSMENT OF BİTLİS BÜRYAN KEBAB, A GEOGRAPHIC MARKED PRODUCT, IN THE CONTEXT OF GOURMET TOURISM

ŞEN M. A., BAKKALOĞLU Z.

G A N U D 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. ÇAYKARA MUTFAĞINDA BİR BAHARAT: ZAGODA

BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.

KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. TRABZON MUTFAĞINDA SERANDER VE KULLANIMI

ŞEN M. A., BAKKALOĞLU Z.

KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. TÜRKİYE’NİN KARADENİZ’E KIYISI OLAN İLLERİNE AİT COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.

10. ULUSLARARASI KARADENİZ'E KIYISI OLAN ÜLKELER BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır ve Mısır Ununun Kullanımı

BAKKALOĞLU Z.

2. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2022, ss.11, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. HAYVANSAL SÜTLERE ALTERNATİF BİTKİSEL SÜTLER

BAKKALOĞLU Z., AKSOY A.

VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress (UGTAK) 2023, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.264-265, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. GELENEKSEL BİR TÜRK HELVASI: KAVUT HELVA

BAKKALOĞLU Z.

II. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu, 23 - 25 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

9. High Pressure Processing on Koumiss Production

BAKKALOĞLU Z.

International Mesopotamia Tourism Congress, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. Edible insects as an alternative food source; Entomophagy

BAKKALOĞLU Z., Bakkaloğlu H.

4. Uluslararası GAP Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, Türkiye, 26 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. The Effects of Ultrasound Technology on Total Phenolic Content of Turkish Propolis

ARICI M., BAKKALOĞLU Z.

1st International Conference of Food Technology and Nutrition, 15 - 17 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. The Effects of Different Solvents on Bioactive Properties of Propolis Extracts

BAKKALOĞLU Z., ARICI M.

1st International Conference of Food Technology and Nutrition, 15 - 17 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Sensory properties of roselle enriched muffin cake

BAKKALOĞLU Z., YÜCETEPE A., KASAPOĞLU K. N., ÖZÇELİK B.

Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2014

2014

17. Total Phenolic Content Antioxidant Capacity and Sensory Analysis of Cake enriched with Hibiscus sabdariffa Raisin and Dietary Fiber Optimization Responce Surface Methodology

BAKKALOĞLU Z.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014

2013

2013

18. Functional and Nutritional Properties of Hazelnut Proteins

BAKKALOĞLU Z.

The 2 nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’’, Ohrid, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

Kitaplar

2024

2024

1. ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ

BAKKALOĞLU Z., VAROL E., Bütün Z.

AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editör, Necmettin Erbakan University Press, Konya, ss.257-272, 2024

2024

2024

2. GÖÇÜN YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRÜNDEKİ İZLERİ

BAKKALOĞLU Z.

Göç ve Yaşam Krizler, Stratejiler, Deneyimler, BAYCAR HAMDULLAH, Editör, Tezkire Yayınları, Ankara, ss.125-140, 2024

2024

2024

3. HAYVANSAL SÜTLERE ALTERNATİF BİTKİSEL SÜTLER

AKSOY A., BAKKALOĞLU Z.

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, AYDIN ÇAĞDAŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.221-242, 2024

2024

2024

4. YOĞURTLU MEZELER

ŞEN M. A., BAKKALOĞLU Z.

Soğuk Mutfak, ÖZER ELİF ZEYNEP, ÇALIŞKAN SERKAN, Editör, Detay Yayıncılık, ss.223-245, 2024

2023

2023

5. İNDİRİM MARKETLERİ VE GIDA GÜVENLİĞİ

BAKKALOĞLU Z.

ZİRAAT, ORMAN VE SU ÜRÜNLERI ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR VI, Olgunoğlu, Mine Perçin, Editör, Eğitim Yayınevi Tic. Ltd. Şti., Konya, ss.21-48, 2023

2023

2023

6. DONDURMA VE YENİLEBİLİR BUZLAR

BAKKALOĞLU Z., ŞEN M. A.

TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, Köşker Hasan, Fatih Ercan, Editör, Paradigma Akademi, ss.341-359, 2023

2023

2023

7. ARI ÜRÜNLERİNİN TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI

BAKKALOĞLU Z.

SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR 1, Köse, Dursun, Editör, Platanus Publishing, İstanbul, ss.587-606, 2023