Dr. Öğr. Üyesi MEHMET ÇAĞLAR FIRAT
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Chemical composition, antifungal, antibacterial, and insecticidal activity of Echinophora chrysantha essential oil
AKŞİT Z.
,
FIRAT M. Ç.
,
AKŞİT H.
,
Bayar Y.
,
ALKAN M.
,
ŞİMŞEK S.
Journal of Essential Oil-Bearing Plants
, cilt.27, sa.2, ss.374-382, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Food Poisoning at Hotels, Tripadvisor Reviews in Türkiye
Fırat M. Ç.
,
Şen N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.3, 2024 (Hakemli Dergi)
Geleneksel Yoğurtlardan Yoğurt Bakterilerinin İzolasyonu ve İzole Edilen Bakterilerin Yoğurt Nitelikleri Üzerine Etkisi
FIRAT M. Ç.
,
ÇETİN B.
Food Science and Engineering Research
, cilt.3, sa.2, ss.123-129, 2024 (Hakemli Dergi)
Molecular Characterization of the Yeast Isolates Originating from Turkish Autochthonal Product, Brined Grapeleaves
Fırat M. Ç.
,
Çetin B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING RESEARCH & TECHNOLOGY
, cilt.9, sa.7, ss.883-886, 2020 (Hakemli Dergi)
Geleneksel ve Endüstriyel Yöntemlerle Üretilmiş Salamura Asma Yapraklarının Mikrobiyolojik ve Bazı Kimyasal Özellikleri/Microbiological and some Chemical Properties of Brined Grapevine Leaves Produced by Traditional and Industrial Methods
Fırat M. Ç.
,
Çetin B.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.45, sa.1, ss.15-19, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
GIDA MEVZUATI VE MEVCUT DURUM DEĞERLENDİRMESİ
FIRAT M. Ç.
3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, ss.285-292
Antibacterial Activity Of Thymus Migricus Essentıal Oils
Fırat M. Ç.
,
Akşit Z.
2. BİLSEL INTERNATIONAL TRUVA SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS 16-17 DECEMBER ÇANAKKALE / TURKEY, Çanakkale, Türkiye, 17 Aralık 2023
Yeni bir Dondurma Çeşidi üretiminde Kumkuat (Fortunella margarita)’ın kulanım alanları
ÇAKMAKÇI S.
,
TOPDAŞ E. F.
,
ÇAKIR Y.
,
FIRAT M. Ç.
,
Annakkaya P.
,
Han H.
5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014
GELENEKSEL GIDA ÜRETİMİNDE KRİTİK KONTROL NOKTALARI
ÇETİN B.
,
FIRAT M. Ç.
,
DÜNDAR R.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Erzincan’a Özgü Bir Tatlı ‘’Kasefe’’
FIRAT M. Ç.
,
Silahşör Y.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Salamura Üzüm Yapraklarından İzole Edilen Maya Suşlarının Moleküler Metodlarla Tanısı
FIRAT M. Ç.
,
ÇETİN B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Kitap & Kitap Bölümleri
Süt Ürünleri ve Mikrobiyota
FIRAT M. Ç.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR III, ÇAKIR YUSUF, Editör, İksad International Publisig House, ss.93-112, 2025
SÜT KAYNAKLI BAKTERİLERİN POSTBİYOTİK ÖZELLİKLERİ
Fırat M. Ç.
,
Günyel Z.
Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar II, Çakır, Yusuf, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.121-141, 2023
PROBİYOTİK SÜT ÜRÜNLERİ
FIRAT M. Ç.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır, Yusuf, Editör, PROBİYOTİK SÜT ÜRÜNLERİ, Ankara, ss.109-130, 2022
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
15
Atıf (Scopus)
3
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (TrDizin)
2
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Diğer Toplam)
2
Proje
4
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları