Asst. Prof. MEHMET ÇAĞLAR FIRAT
Home page
Education
Research Areas
Academic and Administrative Experience
Publications & Works
Project & Patent & Design
Scientific & Professional Activities
Achievements & Reputation
Announcements & Documents
Contact
Download CV
Türkçe
English
Erzincan Binali Yildirim University
Research Information System
Türkçe
Research Information System
Türkçe
Publications & Works
Publication Network
Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
Chemical composition, antifungal, antibacterial, and insecticidal activity of Echinophora chrysantha essential oil
AKŞİT Z.
,
FIRAT M. Ç.
,
AKŞİT H.
,
Bayar Y.
,
ALKAN M.
,
ŞİMŞEK S.
Journal of Essential Oil-Bearing Plants
, vol.27, no.2, pp.374-382, 2024 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
Food Poisoning at Hotels, Tripadvisor Reviews in Türkiye
Fırat M. Ç.
,
Şen N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.12, no.3, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
Geleneksel Yoğurtlardan Yoğurt Bakterilerinin İzolasyonu ve İzole Edilen Bakterilerin Yoğurt Nitelikleri Üzerine Etkisi
FIRAT M. Ç.
,
ÇETİN B.
Food Science and Engineering Research
, vol.3, no.2, pp.123-129, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
Molecular Characterization of the Yeast Isolates Originating from Turkish Autochthonal Product, Brined Grapeleaves
Fırat M. Ç.
,
Çetin B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING RESEARCH & TECHNOLOGY
, vol.9, no.7, pp.883-886, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Geleneksel ve Endüstriyel Yöntemlerle Üretilmiş Salamura Asma Yapraklarının Mikrobiyolojik ve Bazı Kimyasal Özellikleri/Microbiological and some Chemical Properties of Brined Grapevine Leaves Produced by Traditional and Industrial Methods
Fırat M. Ç.
,
Çetin B.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, vol.45, no.1, pp.15-19, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
GIDA MEVZUATI VE MEVCUT DURUM DEĞERLENDİRMESİ
FIRAT M. Ç.
3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Turkey, 16 - 18 October 2024, pp.285-292, (Full Text)
ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF THYMUS MIGRICUS ESSENTIAL OILS
FIRAT M. Ç.
,
AKŞİT Z.
2. BİLSEL INTERNATIONAL TRUVA SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Çanakkale, Turkey, 16 - 17 December 2023, pp.586-593, (Full Text)
Antibacterial Activity Of Thymus Migricus Essentıal Oils
Fırat M. Ç.
,
Akşit Z.
2. BİLSEL INTERNATIONAL TRUVA SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS 16-17 DECEMBER ÇANAKKALE / TURKEY, Çanakkale, Turkey, 17 December 2023, (Full Text)
Yeni bir Dondurma Çeşidi üretiminde Kumkuat (Fortunella margarita)’ın kulanım alanları
ÇAKMAKÇI S.
,
TOPDAŞ E. F.
,
ÇAKIR Y.
,
FIRAT M. Ç.
,
Annakkaya P.
,
Han H.
5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Turkey, 24 - 25 April 2014, (Summary Text)
GELENEKSEL GIDA ÜRETİMİNDE KRİTİK KONTROL NOKTALARI
ÇETİN B.
,
FIRAT M. Ç.
,
DÜNDAR R.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 17 - 19 April 2014, (Summary Text)
Erzincan’a Özgü Bir Tatlı ‘’Kasefe’’
FIRAT M. Ç.
,
Silahşör Y.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 17 - 19 April 2014, (Summary Text)
Salamura Üzüm Yapraklarından İzole Edilen Maya Suşlarının Moleküler Metodlarla Tanısı
FIRAT M. Ç.
,
ÇETİN B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 17 - 19 April 2014, (Summary Text)
Books
Süt Ürünleri ve Mikrobiyota
FIRAT M. Ç.
in: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR III, ÇAKIR YUSUF, Editor, İksad International Publisig House, pp.93-112, 2025
SÜT KAYNAKLI BAKTERİLERİN POSTBİYOTİK ÖZELLİKLERİ
Fırat M. Ç.
,
Günyel Z.
in: Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar II, Çakır, Yusuf, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.121-141, 2023
PROBİYOTİK SÜT ÜRÜNLERİ
FIRAT M. Ç.
in: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır, Yusuf, Editor, PROBİYOTİK SÜT ÜRÜNLERİ, Ankara, pp.109-130, 2022
Metrics
More metrics
Publication
16
Citation (Scopus)
5
H-Index (Scopus)
1
Citiation (TrDizin)
2
H-Index (TrDizin)
1
Citiation (Sum Other)
2
Project
4
Open Access
1
UN Sustainable Development Goals