Eğitim Bilgileri
2010 - 2014
2010 - 2014Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Nohut Mayası ve Hamurundan Laktik Asit Bakterileri Suşlarının Ekmeğin Uçucu Profili ve Diğer Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği
2009
2009Yüksek Lisans
Nohut mayası ve hamurundan laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve identifikasyonu
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorSPORTİF FAALİYETLER KOMİSYONU BAŞKANI
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorREHBERLIK DANIŞMANLIK VE BURS KOMISYONU BAŞKANI
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorERASMUS PROGRAMI UYUM KOMİSYONU BAŞKANI
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorEĞITIM KOMISYONU ÜYESİ
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorSTRATEJIK PLAN İZLEM VE DEĞERLENDIRME KOMISYONU ÜYESİ
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖLÇME VE DEĞERLENDIRME KOMISYONU ÜYESİ
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAKREDİTASYON KOMİSYONU ÜYESİ
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2017 - 2022
2017 - 2022Fakülte Kurulu Üyesi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2017 - 2022
2017 - 2022Bölüm Başkanı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2012 - 2015
2012 - 2015MYO Müdür Yardımcısı
Erzincan Üniversitesi
2011 - 2015
2011 - 2015Bölüm Başkanı
Erzincan Üniversitesi
Makaleler
Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
ESCI (1)
Scopus (10)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Comparative Analysis of Nutritional, Physicochemical, Microbiological,and Sensorial Characteristics of Dairy Yogurts Containing Probiotic Bacteria and Sandalwood Essential Oil Versus Plant-Based Yogurts Made From Lupine Milk
Çebi K., Yangılar F.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.127, sa.e202400147, ss.1-17, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Enhancing purple rice nutritional profile, γ-amino-butyric acid and bioactive substances by germination time optimization and ultrasonic techniques
ÇEBİ K., YANGILAR F.
Cereal Research Communications
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Evaluation of α-glucosidase inhibitor activity and bioactive compounds in purple wheat flour yogurts
ÇEBİ K., YANGILAR F.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.280, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Determining the Mental Status, Sleep Quality, and Eating Behaviors of University Students During the COVID-19 Pandemic: A Cross-Sectional Study
ŞAHİN H., ÇEBİ K., Yıldırım A., Hacıhasanoğlu Aşılar R.
Journal of the American Psychiatric Nurses Association
, cilt.30, sa.4, ss.785-798, 2024 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
2021
20215. INFLUENCE OF GRAZING PERIOD ON MILK FATTY ACIDS COMPOSITION IN AKKARAMAN EWE AND HAIR GOAT
Çebi K., Özyürek S.
Journal Of Animal And Plant Sciences
, cilt.31, sa.3, ss.690-697, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20206. Birinci Basamak Sağlık Kuruluşuna Başvuran BireylerdeBeslenme Davranışları ile Uyku Kalitesi Arasındaki İlişki
ŞAHİN H., YILDIRIM A., HACIHASANOĞLU AŞILAR R., ÇEBİ K., GÜNEŞ D.
Journal of Turkish Sleep Medicine , ss.29-39, 2020 (ESCI, TRDizin)
2020
20207. Fatty acid profile and health lipid indices in the milk of ewes feeding with soybean oil
ÖZYÜREK S., ÇEBİ K., BALCI Ç., GENÇ N., TÜRKYILMAZ D.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.13, sa.2, ss.948-955, 2020 (TRDizin)
2020
20208. Üniversite Öğrencilerinde Yeme Tutumu ile Uyku Kalitesi Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
Hacıhasanoğlu Aşılar R., Yıldırım A., Çebi K., Şahin H.
Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care
, cilt.14, sa.1, ss.3-14, 2020 (TRDizin)
2020
20209. ICE CREAM WITH ORGANIC KAVILCA (BUCKWHEAT) FIBRE: MICROSTRUCTURE, THERMAL, PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES
Ertugay M. F., Yangilar F., Cebi K.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, ss.35-50, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201910. Erzincan Üniversitesi Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının İncelenmesi
ÖZYÜREK S., YANGILAR F., ÇEBİ K.
Black Sea Journal of Agriculture , cilt.2, sa.3, ss.119-125, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201911. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN SÜT VESÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININİNCELENMESİ
Özyürek S., Yangılar F., Çebi K.
Black Sea Journal of Agriculture , cilt.2, sa.3, ss.119-125, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201912. ISOLATION AND IDENTIFICATION OF LACTIC ACID BACTERIA FROM FERMENTED CHICKPEAS
Çebi K., Aydın F.
Black Sea Journal of Agriculture
, cilt.2, sa.2, ss.79-85, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201913. Erzincan İlinde Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Tüketicilerin İthal Kırmızı EteBakış Açılarının Değerlendirilmesi
Özyürek S., Çebi K.
Arthropod Structure , cilt.12, sa.1, ss.263-273, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2018
201814. Süt ve Süt Ürünleri Tüketiminde Tüketici Tercihlerini Etkileyen Faktörler: Erzincan İli Örneği
ÇEBİ K., ÖZYÜREK S., Türkyılmaz D.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ * , cilt.28, sa.1, ss.70-77, 2018 (Scopus, TRDizin)
2017
201715. Evaluation of Waste Loquat Kernels as Substrate for Lipid Production by Rhodotorula glutinis SO28
Ortucu S., Yazici A., TAŞKIN M., ÇEBİ K.
WASTE AND BIOMASS VALORIZATION
, cilt.8, sa.3, ss.803-810, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201416. beta-Carotene Contents and Quality Properties of Set Type Yoghurt Supplemented with Carrot Juice and Sugar
ÇAKMAKÇI S., Tahmas-Kahyaoglu D., Erkaya T., Cebi K., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.3, ss.1155-1163, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. Seasonal Variations of Fatty Acid Composition and Conjugated Linoleic Acid Content in Grazing Akkaraman Sheep and Hair Goat Milk Fat
ÖZYÜREK S., ÇEBİ K.
International Congress on Domestic Animal Breeding, Genetics and Husbandry (ICABGEH-18), 26 - 28 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
20182. Üniversite Öğrencilerinde Yeme Tutumu ile Uyku Kalitesi Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
HACIHASANOĞLU AŞILAR R., YILDIRIM A., ÇEBİ K., ŞAHİN H.
1. Uluslararası, 2. Ulusal Halk Sağlığı Hemşireliği Kongresi, 23 - 26 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
20183. A Case Study on Red Meat Consumption Habits and Preference of Imported Red Meatin Erzincan
ÖZYÜREK S., ÇEBİ K., TÜRKYILMAZ D., ESENBUĞA N., DAĞDELEN TÜRKYILMAZ Ü., YAPRAK M.
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, 26 - 28 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2016
20164. The cheese production of Erzincan province evaluation of the current evaluation of the current situation and use of new technologies
YANGILAR F., ÇEBİ K.
International ERZINCAN symposium, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
20165. . Effects of the central system on food intake and body weight.
YANGILAR F., ÇEBİ K.
Food Safety, Processing & Technolology December, San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri, 5 - 07 Aralık 2016, ss.68, (Özet Bildiri)
2016
20166. Bitkisel Bir Nutrasötik Olan Ginseng ve Toplum İçin Önemi.
ÇEBİ K., YANGILAR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.203, (Özet Bildiri)
2016
20167. Bitkisel Bir Nutrasötik Olan Ginseng ve Toplum İçin Önemi.
ÇEBİ K., YANGILAR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, sa.48, ss.203, (Özet Bildiri)
2016
20168. Biotechnological production and application of betalain pigments for food plants
ÇEBİ K., YANGILAR F.
European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri)
2015
20159. Sürk (Moldy Cheese) Traditional Cheese
AYDIN F., ÇEBİ K.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajeva, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.175, (Özet Bildiri)
2015
201510. A Traditional Flour Meal from Urartus to Us
AYDIN F., ÇEBİ K.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajeva, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.62, (Özet Bildiri)
2010
201011. The Effect of Carrot Juice and Sugar on Some Quality Properties of Yogurt During The Storage Period
CAKMAKCI S., ERKAYA T., TAHMAS-KAHYAOGLU D., ÇEBİ K.
XI. Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200912. Nohut Hamuru Mayasının Ekmek Üretiminde Kullanımı
AYDIN F., ÇEBİ K.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2009 - 29 Mayıs 0209, ss.279-280, (Tam Metin Bildiri)
2009
200913. Breadmaking wıth chickpea dough
ÇEBİ K., AYDIN F.
The 3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.58, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Mor buğday unlu yoğurtların alfaglukozidaz inhibitör aktiviteleri antosiyanin antioksidan fenolik madde ve kalite parametrelerinin tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇEBİ K. (Yürütücü), YANGILAR F.
2018 - 2019
2018 - 2019Akkaraman Koyununun Sütünde Konjuge Linoleik Asit CLA Oranının Arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYÜREK S. (Yürütücü), ÇEBİ K., GENÇ N., TÜRKYILMAZ D., BALCI Ç.
2017 - 2018
2017 - 2018Sağlık Bilimleri Fakültesi Laboratuvarları Alt Yapı Projesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Yangılar F., Çebi K., Şahin H., Kılıçgün H., Karahan Yılmaz S., Eskici G.(Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Kavılca Lifi Kullanılarak Üretilen Dondurmaların Kalite ve Besinsel Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANGILAR F. (Yürütücü), ERTUGAY M. F., ÇEBİ K., YILDIZ P. O.
2015 - 2016
2015 - 2016Beslenme ve Diyetetik Laboratuarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ESKİCİ G. (Yürütücü), KARAHAN YILMAZ S., YANGILAR F., ÇEBİ K., ŞAHİN H., KILIÇGÜN H.
2015 - 2016
2015 - 2016Beslenme ve Diyetetik Mutfağının Geliştirilmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Yangılar F., Çebi K., Şahin H., Kılıçgün H., Karahan Yılmaz S., Eskici G.(Yürütücü)
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015Sürk (Moldy Cheese) Traditional Cheese
Katılımcı
Sarajevo-Bosna-Hersek
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015A Traditional Flour Meal from Urartus to Us
Katılımcı
Sarajevo-Bosna-Hersek
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010The Effect of Carrot Juice and Sugar on Some Quality Properties of Yogurt During The Storage Period
Katılımcı
Al-Khârijah-Mısır
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009Nohut Hamuru Mayasının Ekmek Üretiminde Kullanımı
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Nisan 2009 - 01 Nisan 2009
01 Nisan 2009 - 01 Nisan 2009