Eğitim Bilgileri
2021 - 2024
2021 - 2024Doktora
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2018 - 2020
2018 - 2020Yüksek Lisans
İstanbul Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi, Türkiye
2012 - 2017
2012 - 2017Lisans
Lefke Avrupa Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Balkan Göçmenlerinin Sofra Kültürü: Tekirdağ Malkara Örneği
İstanbul Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2021 - 2022
2021 - 2022Öğretim Görevlisi
İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Makaleler
Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (3)
2025
20251. Effects of Ultrasound Application on Sensory and Textural Characteristics of Turkish Döner Kebab with Varying Marination Durations
Varol E., Kara H. H.
Food and Humanity
, cilt.5, sa.5, ss.1-7, 2025 (ESCI, Scopus)
2024
20242. Akademik Yayın Performansında Devlet mi Vakıf mı? Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisyenleri Örneği
Varol E., Kara H. H., Sormaz Ü.
NeuGastro
, cilt.3, sa.1, ss.124-137, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20243. YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDEKİ ETİK İHLALLERİN BİBLİYOGRAFİK İNCELEMESİ
VAROL E., KARA H. H.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.26, sa.4, ss.1507-1537, 2024 (TRDizin)
2024
20244. THE EFFECT OF THE LEVEL OF INSTITUTIONALIZATION IN HOTEL ENTERPRISES ON THE JOB SATISFACTION AND PERFORMANCE OF EMPLOYEES TO ACHIEVE THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS: THE CASE OF TOURISM CENTER ISTANBUL
Sormaz Ü., Özata E., Onur N., Varol E.
Journal of Lifestyle and SDGs Review
, cilt.5, sa.3, ss.1-18, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. The Level of Alcohol Awareness in Fermented Drinks and Sauces
VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.
Manas Journal of Social Studies
, cilt.13, sa.1, ss.310-322, 2024 (TRDizin)
2022
20226. Culinary Culture of Balkan Immigrants Tekirdağ Malkara Case
VAROL E., GÖK İ.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.775-789, 2022 (TRDizin)
2022
20227. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının Tasarım ve Tetkiki: İstanbul Örneği
VAROL E., SEÇİM Y.
Manas Journal of Social Studies , cilt.11, sa.2, ss.763-782, 2022 (TRDizin)
2021
20218. Kakao Yağının Artizan Çikolata Yapımındaki Rolü ve Çikolata Kalite Kriterleri
VAROL E., KARA H. H.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.200-220, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. TURİZM İŞLETMELERİ YÖNETİCİLERİNİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN BİLGİSİ VE MENÜLERİNDE YER VERME DURUMLARI ŞARKÖY ÖRNEĞİ
VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.
The International Scientific Research Congress Dedicated to the 30th Anniversary of Baku Eurasia University, Baku, Azerbaycan, 27 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20222. TURİZM İŞLETMELERİ MENÜLERİNDE YER ALAN COĞRAFİ İŞARET ALMA POTANSİYELİNE SAHİP GASTRONOMİK ÜRÜNLER ŞARKÖY ÖRNEĞİ
VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.
The International Scientific Research Congress Dedicated to the 30th Anniversary of Baku Eurasia University, Baku, Azerbaycan, 27 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Turi̇zm İşletmeleri̇ Menüleri̇nde Yer Alan Coğrafi̇ İşaret Alma Potansi̇yeli̇ne Sahi̇p Gastronomi̇k Ürünler: Şarköy Örneği̇
VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.
International Scientific Research Congress Dedicated to The 30th Anniversary of Baku Eurasia University, Baku, Azerbaycan, 27 Nisan 2022, ss.1512-1522, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. Halal Gastronomy: A Research from Istanbul Luxury Hotels
VAROL E., SEÇİM Y.
I International Mesopotamia Tourism Congress (2021), Mardin, Türkiye, 28 Aralık 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20215. Silivri İlçesinde Yer Alan Restoranların Tripadvisor Yorumlarının İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
ERCAN M. O., VAROL E.
ULUSLARARASI TURİZMDE YÜKSELEN EĞİLİMLER KONGRESİ, 01 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Helal Gastronomi: İstanbul Örnekli Bir Araştırma1
VAROL E., SEÇİM Y., KARA H. H.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar-I, Gençer Kansu, Yazıt Hasibe, Editör, Özgür yayınları, Gaziantep, ss.45-68, 2024
2024
20242. ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ
BAKKALOĞLU Z., VAROL E., Bütün Z.
AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editör, Necmettin Erbakan University Press, Konya, ss.257-272, 2024
2024
20243. ESKİŞEHİR'DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ
BAKKALOĞLU Z., VAROL E., Bütün Z.
AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editör, Neu Press, Konya, ss.257-272, 2024
2021
20214. Silivri İlçesinde Yer Alan Restoranların Tripadvisor Yorumlarının İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
ERCAN M. O., VAROL E.
Pazarlama ve Turizm: Alternatif Konular, KAVACIK ZAFER Saadet, YETİŞ Zekeriya, YILMAZ Mustafa, Editör, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, Konya, ss.139-160, 2021