Dr. Öğr. Üyesi EMRE VAROL


Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler


Yayınlardaki İsimler: Emre Varol

Eğitim Bilgileri

2021 - 2024

2021 - 2024

Doktora

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2018 - 2020

2018 - 2020

Yüksek Lisans

İstanbul Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi, Türkiye

2012 - 2017

2012 - 2017

Lisans

Lefke Avrupa Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Yüksek Lisans

Balkan Göçmenlerinin Sofra Kültürü: Tekirdağ Malkara Örneği

İstanbul Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2021 - 2022

2021 - 2022

Öğretim Görevlisi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Makaleler

Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. TURİZM İŞLETMELERİ YÖNETİCİLERİNİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN BİLGİSİ VE MENÜLERİNDE YER VERME DURUMLARI ŞARKÖY ÖRNEĞİ

VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.

The International Scientific Research Congress Dedicated to the 30th Anniversary of Baku Eurasia University, Baku, Azerbaycan, 27 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. TURİZM İŞLETMELERİ MENÜLERİNDE YER ALAN COĞRAFİ İŞARET ALMA POTANSİYELİNE SAHİP GASTRONOMİK ÜRÜNLER ŞARKÖY ÖRNEĞİ

VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.

The International Scientific Research Congress Dedicated to the 30th Anniversary of Baku Eurasia University, Baku, Azerbaycan, 27 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Turi̇zm İşletmeleri̇ Menüleri̇nde Yer Alan Coğrafi̇ İşaret Alma Potansi̇yeli̇ne Sahi̇p Gastronomi̇k Ürünler: Şarköy Örneği̇

VAROL E., SORMAZ Ü., KARA H. H.

International Scientific Research Congress Dedicated to The 30th Anniversary of Baku Eurasia University, Baku, Azerbaycan, 27 Nisan 2022, ss.1512-1522, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

4. Halal Gastronomy: A Research from Istanbul Luxury Hotels

VAROL E., SEÇİM Y.

I International Mesopotamia Tourism Congress (2021), Mardin, Türkiye, 28 Aralık 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

5. Silivri İlçesinde Yer Alan Restoranların Tripadvisor Yorumlarının İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi

ERCAN M. O., VAROL E.

ULUSLARARASI TURİZMDE YÜKSELEN EĞİLİMLER KONGRESİ, 01 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Helal Gastronomi: İstanbul Örnekli Bir Araştırma1

VAROL E., SEÇİM Y., KARA H. H.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar-I, Gençer Kansu, Yazıt Hasibe, Editör, Özgür yayınları, Gaziantep, ss.45-68, 2024

2024

2024

2. ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ

BAKKALOĞLU Z., VAROL E., Bütün Z.

AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editör, Necmettin Erbakan University Press, Konya, ss.257-272, 2024

2024

2024

3. ESKİŞEHİR'DE YAŞAYAN TATARLARIN YEMEK KÜLTÜRÜ

BAKKALOĞLU Z., VAROL E., Bütün Z.

AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ-3, SEÇİM YILMAZ, BAYRAKCI SELMAN, USLU CEMİL, ARAS SERCAN, Editör, Neu Press, Konya, ss.257-272, 2024

2021

2021

4. Silivri İlçesinde Yer Alan Restoranların Tripadvisor Yorumlarının İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi

ERCAN M. O., VAROL E.

Pazarlama ve Turizm: Alternatif Konular, KAVACIK ZAFER Saadet, YETİŞ Zekeriya, YILMAZ Mustafa, Editör, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, Konya, ss.139-160, 2021


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1