Öğr. Gör. YENER SİLAHŞÖR


Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Pr.


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Ev Ekonomisi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Eğitim, Mesleki Eğitim, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

E-posta: ysilahsor@erzincan.edu.tr
Ofis: 31
Posta Adresi: Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Erzincan/Merkez

Metrikler

Yayın

10

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

8

Proje

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Öğretmenliği, Türkiye

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Ev Ekonomisi

Aile ve Tüketici Bilimleri

Eğitim

Mesleki Eğitim

Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Turizm Ve Otelcilik Meslke Yüksekokulu, Aşçılık

Akademi Dışı Deneyim

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Sivil Toplum Kuruluşu, Tema

2008 - 2010

2008 - 2010

öğretmen

milli eğitim bakanlığı, öğretmen

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

YÖRESEL MUTFAKLAR

PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1

ÇAMAŞIRHANE KONTROLÜ

SICAK MUTFAKLAR

MENÜ PLANLAMA

Makaleler

Tümü (3)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. DESTİNASYON MARKA KİMLİĞİ OLUŞTURULMASINDA SEMBOLLER: ERZİNCAN LOGOLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

ŞEN N., Silahşör Y.

MTCON’xx20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, Online, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, sa.1220, ss.1384-1410, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

2. Kültürel Miras Öğesi Olan Yöresel Yiyecekler Üzerine Bir Araştırma; Erzincan İli, Refahiye İlçesi Örneği

SİLAHŞÖR Y., BAŞAR B.

Refahiye Araştırmaları Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 14 - 15 Mart 2019, ss.91-100, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

3. GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA ERZİNCAN İLİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SUNULAN YÖRESEL YEMEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

SİLAHŞÖR Y.

gazi üniversitesi gastronomi kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.87-1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

4. Erzincan mutfak kültürüne ait kasafe

SİLAHŞÖR Y.

4. geleneksel gıda sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. ERZİNCAN YEMEK KÜLTÜRÜ

BAŞAR B., SİLAHŞÖR Y.

ERZİNCAN-2019, Akın H,, Editör, T.C. Erzincan Valiliği Yayınları, Ankara, ss.471-483, 2019

2019

2019

2. FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE

ŞEN N., BAŞAR B., Başar F., SİLAHŞÖR Y.

New Horizons in Social, Human and Administrative Sciences, Sönmez S., Özçoban E., Balkan D., Karakuş H., Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, New York, ss.315-328, 2019 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

3. Erzincan Yemek Kültürü

BAŞAR B., SİLAHŞOR Y.

Erzincan 2019, Akın, Hüsrev, Editör, UYUM AJANS, Erzincan, ss.471-486, 2019

Desteklenen Projeler

2015 - 2016

2015 - 2016

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

GÜNCÜ A. (Yürütücü), GÜNEŞ E., ALAGÖZ G., CANBABA İ. E., BOROĞLU A., BAŞAR B., et al.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

ERZİNCAN AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİ

Başkan

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

tema

Üye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

1.ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ,

Katılımcı

Erzincan-Türkiye