Eğitim Bilgileri
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Öğretmenliği, Türkiye
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Ev Ekonomisi
Aile ve Tüketici Bilimleri
Eğitim
Mesleki Eğitim
Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Turizm Ve Otelcilik Meslke Yüksekokulu, Aşçılık
Akademi Dışı Deneyim
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorSivil Toplum Kuruluşu, Tema
2008 - 2010
2008 - 2010öğretmen
milli eğitim bakanlığı, öğretmen
Makaleler
Tümü (3)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (2)
2019
20191. Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Başar F., Şen N., Silahşör Y., Başar B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.1, ss.328-339, 2019 (TRDizin)
2018
20182. GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA ERZİNCAN İLİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SUNULAN YÖRESEL YEMEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Şen N., Silahşör Y.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, ss.414-429, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
20173. SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME
SİLAHŞÖR Y.
SİMGE AYLIK SİYASET EKONOMİ KÜLTÜR DERGİSİ
, sa.21, ss.25-26, 2017 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. DESTİNASYON MARKA KİMLİĞİ OLUŞTURULMASINDA SEMBOLLER: ERZİNCAN LOGOLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
ŞEN N., Silahşör Y.
MTCON’xx20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, Online, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, sa.1220, ss.1384-1410, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Kültürel Miras Öğesi Olan Yöresel Yiyecekler Üzerine Bir Araştırma; Erzincan İli, Refahiye İlçesi Örneği
SİLAHŞÖR Y., BAŞAR B.
Refahiye Araştırmaları Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 14 - 15 Mart 2019, ss.91-100, (Tam Metin Bildiri)
2018
20183. GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA ERZİNCAN İLİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SUNULAN YÖRESEL YEMEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
SİLAHŞÖR Y.
gazi üniversitesi gastronomi kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.87-1, (Tam Metin Bildiri)
2014
20144. Erzincan mutfak kültürüne ait kasafe
SİLAHŞÖR Y.
4. geleneksel gıda sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2019
20191. ERZİNCAN YEMEK KÜLTÜRÜ
BAŞAR B., SİLAHŞÖR Y.
ERZİNCAN-2019, Akın H,, Editör, T.C. Erzincan Valiliği Yayınları, Ankara, ss.471-483, 2019
2019
20192. FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE
ŞEN N., BAŞAR B., Başar F., SİLAHŞÖR Y.
New Horizons in Social, Human and Administrative Sciences, Sönmez S., Özçoban E., Balkan D., Karakuş H., Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, New York, ss.315-328, 2019
2019
20193. Erzincan Yemek Kültürü
BAŞAR B., SİLAHŞOR Y.
Erzincan 2019, Akın, Hüsrev, Editör, UYUM AJANS, Erzincan, ss.471-486, 2019
Desteklenen Projeler
2015 - 2016
2015 - 2016I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜNCÜ A. (Yürütücü), GÜNEŞ E., ALAGÖZ G., CANBABA İ. E., BOROĞLU A., BAŞAR B., et al.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorERZİNCAN AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİ
Başkan
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam Ediyortema
Üye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015