ELT Students’ Perceptions of Interaction in an Online Learning Setting


Merzifonluoğlu A., Takkaç Tulgar A.

4. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CURRENT DEVELOPMENTS IN SCIENCE, TECHNOLOGY AND SOCIAL SCIENCES , Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Nisan 2021, ss.162-163

  • Yayın Türü: Bildiri / Özet Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Gaziantep
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.162-163
  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Covid-19 salgını nedeniyle, bireylerin yaşamlarının her alanında büyük değişiklikler olmuştur. Bu değişikliklere karşı koyamayan alanlardan biri de eğitim alanıdır. Dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan duruma benzer şekilde Türkiye'de de uzaktan eğitim çeşitli eğitim kademelerinde benimsenmiştir. Bu süreçte, yükseköğretim düzeydeki derslerin çoğu hemen hemen üç dönemdir çevrimiçi olarak yürütülmektedir. Bu çevrimiçi öğrenme ortamlarında, öğrenciler ve eğitmenler arasındaki etkileşim düzeyi, özellikle hedef dilde aktif katılım gerektiren derslerde dikkat çekmiştir. İngilizce öğretimi derslerinin iletişimsel doğası göz önüne alındığında, hedef dilde becerilerin geliştirilmesi için diğer öğrenciler ve eğitmenlerle etkileşime girmesi gereken İngiliz dili eğitimi öğrencilerinin bazı zorluklarla karşılaştıkları söylenebilir. Bu nedenle mevcut çalışma, nitel araştırma deseni ile çevrimiçi bir öğrenme ortamında öğrenci-öğrenci ve öğrenci-eğitmen etkileşiminin düzeyini araştırmayı amaçlamaktadır. Çalışmanın katılımcıları, Dinleme ve Telaffuz I dersine kayıtlı 50 İngiliz dili eğitimi öğrencisidir. Çalışma, 2020-2021 akademik yılında bir dönem sürmüştür. Verilerin toplanması için sekiz açık uçlu sorudan oluşan bir değerlendirme ve öneri formu kullanılmıştır. İçerik analizi bulguları, çevrimiçi öğrenme sürecinin öğrencilerin kaygı sorunları, kişiselleştirilmiş görevler, kısıtlı ders süresi ve teknik sorunlar gibi çeşitli nedenlerle öğrenciler ve eğitmenler arasındaki etkileşim düzeyini olumsuz etkilediğini göstermiştir. Ayrıca bulgular öğrenciler ve eğitmenler arasındaki etkileşimi artırmak için daha grup odaklı uygulamalar, daha ilgi çekici etkinlikler ve sistemin iyileştirilmesine ihtiyaç olduğunu ortaya koymuştur. Bu bulgular ışığında bazı pratik öneriler sunulmuştur.

 

Anahtar Kelimeler: İngiliz dili eğitimi, çevrimiçi öğrenme, uzaktan öğrenme, etkileşim, algı.

 

Due to Covid-19 pandemic, there have been great changes in every aspect of individuals’ lives. One of the fields that could not resist these alterations is the field of education. Similar to the case experienced in many countries all over the world, distance learning has also been adopted at various educational levels in Turkey. Within this process, most of the courses at tertiary level have been conducted online for almost three semesters. Within these online learning settings, the level of interaction among students and instructors has attracted attention especially in the courses requiring active participation in target language. Considering the communicative nature of ELT courses, it can be said that ELT students who need to interact with other learners and instructors for the improvement of their skills in the target language have faced with some difficulties. The current study, therefore, aimed to explore the level of student-student and student-instructor interaction in an online learning setting through qualitative research design. The participants of the study were 50 ELT students enrolled in Listening and Pronunciation I course. The study lasted one semester at 2020-2021 academic year. An evaluation and suggestion form including eight open-ended questions was employed to collect the data. The findings of content analysis showed that online learning process had a negative effect on the level of interaction among students and instructors due to several reasons such as students’ anxiety problems, individualized tasks, limited course duration, and technical problems. The findings also revealed that more group-oriented practices, more attractive activities and the improvement of the system were needed to boost interaction among students and instructors. In the light of these findings, some practical suggestions were provided.

 

Keywords: ELT, online setting, distance education, interaction, perception.