Öğr.Gör.

BURAK BAŞAR


Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Pr.

Eğitim Bilgileri

2013 - 2017

2013 - 2017

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2007 - 2012

2007 - 2012

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

FARKLI YAĞ VE ŞEKER ŞURUBUNUN TEPSİ KADAYIFIN DUYUSAL VE DOKUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Ana Bilim Dalı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ekol Food İthal Ürünlerin Uygulamalı Kullanımı

Ekol Food

2017

2017

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Bulgurun Tarihi, Üretim Süreci ve Mutfaklarda Kullanımı

Duru Bulgur Gıda San.

2017

2017

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Endüstriyel Mutfak Hijyeni, Temizlik Ürünlerinin Doğru ve Güvenli Kullanımı

Seald Aır Dıversey Care

2017

2017

Turizm

3.Ulusual Mengen Aşçılık Kampı

Asomder

2014

2014

Bilişim

Mıcros,Fıdello Otel Programları Eğitimi

Erzurum Xanadu Snowwhite Hotel,ERZURUM

2012

2012

Turizm

Avrupa Birliği Gönüllü Öğrenci Programı,Bulgaristan Bansko Kış oyunlar

BULGARİSTAN BANSKO 2012

2011

2011

Turizm

25.Dünya Üniversiteleri Kış Oyunları Erzurum 2011,Lojistik Departmanı,Uzman Yardımcısı

ERZURUM 2011

2010

2010

Eğitim Yönetimi ve Planlama

İletişim Teknikleri Eğitimi

Erzurum Polat Renosans Hotel,ERZURUM

2008

2008

Sağlık ve Tıp

Mutfakta Hijyen Sanitasyon Eğitimi

Kıbrıs Kaya Artmis Hotel&Casino,KIBRIS

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Aşçılık

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Beslenme İlkeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Soğuk Mutfak

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Meslek Etiği

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Planlama ve Organizasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Vejetaryen Mutfak

Ön Lisans

Ön Lisans

Pastane Ürünleri

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

BAŞAR F. , ŞEN N. , SİLAHŞÖR Y. , BAŞAR B.

JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, cilt.7, ss.328-329, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri) Creative Commons License

2019

2019

Erzurum’un Yöresel Ürünlerinin Turistik Potasiyelinin Belirlenmesi

BAŞAR F. , BAŞAR B. , BOZTOPRAK F.

EKEV Akademi Dergisi, ss.147-160, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

TURİSTİK HEDİYELİK EŞYA SATICILARININ ETİK ALGILAMALARI

ALAGÖZ G. , GÜNEŞ E. , BAŞAR B.

III. INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2019, ss.639-648

2019

2019

Kültürel Miras Öğesi Olan Yöresel Yiyecekler Üzerine Bir Araştırma; Erzincan İli, Refahiye İlçesi Örneği

SİLAHŞÖR Y. , BAŞAR B.

Refahiye Araştırmaları Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 14 - 15 Mart 2019, ss.91-100

2018

2018

Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı

BOZTOPRAK F., ÇEVİK A., BAŞAR B.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, cilt.1

2016

2016

KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM-PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

BAŞAR B. , GÜNEŞ E. , ALAGÖZ G.

:I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, cilt.-, ss.255

2016

2016

AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ; İSHAK PAŞA SARAYI

BAŞAR B. , BAŞAR F., KOCAMAN G.

:I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, cilt.-, ss.645

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

ERZİNCAN YEMEK KÜLTÜRÜ

BAŞAR B. , SİLAHŞÖR Y.

ERZİNCAN-2019, Akın H,, Editör, T.C. Erzincan Valiliği Yayınları, Ankara, ss.471-483, 2019

2019

2019

FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE

ŞEN N. , BAŞAR B. , Başar F., SİLAHŞÖR Y.

New Horizons in Social, Human and Administrative Sciences, Sönmez S., Özçoban E., Balkan D., Karakuş H., Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, New York, ss.315-328, 2019 Creative Commons License

Desteklenen Projeler

2015 - 2016

2015 - 2016

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜNCÜ A. (Yürütücü) , GÜNEŞ E. , ALAGÖZ G. , CANBABA İ. E. , BOROĞLU A. , BAŞAR B. , et al.

Ödüller

Mart 2020

Mart 2020

International Culinary Cup 2020

International Culinary Cup 2020

Mart 2018

Mart 2018

Taşpakon Aşçılık Türkiye Kupası 4.lük

Taşpakon Türkiye Kupası

Şubat 2018

Şubat 2018

Taşpakon Türkiye Aşçılık elemeleri en iyi 2. Üniversite ödülü

Taşpakon 1. Ulusal Çorum yemek yarışması Türkiye ön elemeleri

Aralık 2017

Aralık 2017

Gastro Pamukkale Yemek Yarışması Ekip Sorumlusu ''Türk Tencere Yemeği'' Kategorisi 1 gümüş,1 bronz madalya, ''Grand Prix Ekip '' Kategorisi 3 gümüş madalya

Gastronomi Derneği, Denizli/Pamukkale

Kasım 2016

Kasım 2016

Doğu Anadolu Yemekleri Ustalar Kategorisi Gümüş Madalya

7.Van Ulusal Turizm ve Seyahat Fuarı/1.Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası

Şubat 2016

Şubat 2016

13.Uluslararası Mutfak Günleri / En iyi üniversite ekip yarışması / Ekip sorumlusu / 3 altın madalya

13.Uluslararası Mutfak Günleri



Jüri Üyelikleri

Şubat-2016

Şubat 2016

Yarışma

Van 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası - Van 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası, Taşpakon

Duyurular & Dokümanlar

SOĞUK MUTFAK PEYNİRLER
Ders Notu
7.11.2018
MY PLATE
Ders Notu
7.11.2018
PASTACILIK TARİHİ
Ders Notu
7.11.2018
BESLENME İLKELERİ 4
Ders Notu
7.11.2018
BESLENME İLKELERİ 3
Ders Notu
7.11.2018
BESLENME İLKELERİ 2
Ders Notu
7.11.2018
BESLENME İLKELERİ 1
Ders Notu
7.11.2018
GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR
Sunum
13.12.2017

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GER....pptx Creative Commons License

MEZELER VE SOĞUK MUTFAK
Ders Notu
6.11.2017

MEZELER VE SOĞUK MUTFAK

MEZELER.pptx Creative Commons License

GIDA VE MUTFAK HİJYENİ
Ders Notu
2.10.2017

GIDA VE MUTFAK HİJYENİ GIDA VE MUTFAK HİJYENİ.pptx Creative Commons License

VEJETARYEN MUTFAĞI
Ders Notu
25.09.2017

VEJETARYEN MUTFAĞI VEJETARYEN MUTFAĞI.pptx Creative Commons License

YENİLEBİLİR OTLAR
Ders Notu
13.09.2017

YENİLEBİLİR OTLAR YENİLEBİLİR OTLAR.pptx Creative Commons License

PASTANE ÜRÜNLERİ
Ders Notu
12.09.2017

PASTANE ÜRÜNLERİ PASTANE ÜRÜNLERİ.pptx Creative Commons License

Endüstriyel yiyecek üretimi
Ders Notu
12.09.2017

Endüstriyel yiyecek üretimi Endüstriyel yiyecek üretimi.pptx Creative Commons License

SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ
Ders Notu
12.09.2017

SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ.pptx Creative Commons License

PİŞİRME YÖNTEMLERİ1
Ders Notu
12.09.2017

PİŞİRME YÖNTEMLERİ1 PİŞİRME YÖNTEMLERİ1.ppt Creative Commons License

ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME
Ders Notu
12.09.2017

ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME.pptx Creative Commons License

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE MESLEKİ SAĞLIK VE GÜVENLİK
Ders Notu
12.09.2017

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE MESLEKİ SAĞLIK VE GÜVENLİK KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE MESLEKİ ....pptx Creative Commons License

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE PLANLAMA SÜRECİ
Ders Notu
12.09.2017

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE PLANLAMA SÜRECİ KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE PLANLAMA....pptx Creative Commons License

KAT HİZMETLERİNE GİRİŞ
Ders Notu
12.09.2017

KAT HİZMETLERİNE GİRİŞ KAT HİZMETLERİ.pptx Creative Commons License

MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ
Ders Notu
12.09.2017

MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ.pptx Creative Commons License

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR
Ders Notu
12.09.2017

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GER....pptx Creative Commons License

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1
Ders Notu
12.09.2017

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1.ppt Creative Commons License

MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI
Ders Notu
12.09.2017

MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI.pptx Creative Commons License

OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK YAPISI
Ders Notu
12.09.2017

OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK YAPISI OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK VE İLETİ....pptx Creative Commons License

MUTFAK ORGANİZASYON
Ders Notu
12.09.2017

MUTFAK ORGANİZASYON MUTFAK ORGANİZASYON.pptx Creative Commons License

DÜNYA MUTFAKLARI 1
Ders Notu
12.09.2017

DÜNYA MUTFAKLARI 1 DÜNYA MUTFAKLARI 1.pptx Creative Commons License

DÜNYA MUTFAKLARI 2
Ders Notu
12.09.2017

DÜNYA MUTFAKLARI 2 DÜNYA MUTFAKLAR 2.pptx Creative Commons License

GASTRONOMİ TARİHİ
Ders Notu
12.09.2017

GASTRONOMİ DERS SUNUMU GASTRONOMİ TARİHİ.pptx Creative Commons License

YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ
Ders Notu
12.09.2017

YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ yıy.içecek.hizm..pptx Creative Commons License

ZİYAFET SERVİSİ VE UYGULAMALARI
Ders Notu
12.09.2017

ZİYAFET SERVİSİ VE UYGULAMALARI ZİYAFET MUTFAĞI.pptx Creative Commons License

TÜRK MUTFAĞI
Ders Notu
12.09.2017