Lect.

BURAK BAŞAR


Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Pr.

Education Information

2013 - 2017

2013 - 2017

Postgraduate

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Turkey

2007 - 2012

2007 - 2012

Undergraduate

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği, Turkey

Dissertations

2017

2017

Postgraduate

FARKLI YAĞ VE ŞEKER ŞURUBUNUN TEPSİ KADAYIFIN DUYUSAL VE DOKUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Ana Bilim Dalı

Certificates, Courses and Trainings

2017

2017

Ekol Food İthal Ürünlerin Uygulamalı Kullanımı

Education Management and Planning

Ekol Food

2017

2017

3.Ulusual Mengen Aşçılık Kampı

Tourism

Asomder

2017

2017

Bulgurun Tarihi, Üretim Süreci ve Mutfaklarda Kullanımı

Education Management and Planning

Duru Bulgur Gıda San.

2017

2017

Endüstriyel Mutfak Hijyeni, Temizlik Ürünlerinin Doğru ve Güvenli Kullanımı

Education Management and Planning

Seald Aır Dıversey Care

2014

2014

Mıcros,Fıdello Otel Programları Eğitimi

IT

Erzurum Xanadu Snowwhite Hotel,ERZURUM

2012

2012

Avrupa Birliği Gönüllü Öğrenci Programı,Bulgaristan Bansko Kış oyunlar

Tourism

BULGARİSTAN BANSKO 2012

2011

2011

25.Dünya Üniversiteleri Kış Oyunları Erzurum 2011,Lojistik Departmanı,Uzman Yardımcısı

Tourism

ERZURUM 2011

2010

2010

İletişim Teknikleri Eğitimi

Education Management and Planning

Erzurum Polat Renosans Hotel,ERZURUM

2008

2008

Mutfakta Hijyen Sanitasyon Eğitimi

Health&Medicine

Kıbrıs Kaya Artmis Hotel&Casino,KIBRIS

Academic Titles / Tasks

2015 - Continues

2015 - Continues

Lecturer

Erzincan Binali Yildirim University, Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Courses

Associate Degree

Associate Degree

Beslenme İlkeleri

Associate Degree

Associate Degree

Soğuk Mutfak

Associate Degree

Associate Degree

Menü Planlama

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmeleri

Associate Degree

Associate Degree

Meslek Etiği

Associate Degree

Associate Degree

Mutfak Planlama ve Organizasyonu

Associate Degree

Associate Degree

Vejetaryen Mutfak

Associate Degree

Associate Degree

Pastane Ürünleri

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2019

2019

Turistik Hediyelik Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları

ALAGÖZ G. , GÜNEŞ E. , BAŞAR B.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-648

2019

2019

Kültürel Miras Öğesi Olan Yöresel Yiyecekler Üzerine Bir Araştırma; Erzincan İli, Refahiye İlçesi Örneği

SİLAHŞÖR Y. , BAŞAR B.

Refahiye Araştırmaları Sempozyumu, Erzincan, Turkey, 14 - 15 March 2019, pp.91-100

2018

2018

Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı

BOZTOPRAK F., ÇEVİK A., BAŞAR B.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, vol.1

2016

2016

KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM-PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

BAŞAR B. , GÜNEŞ E. , ALAGÖZ G.

:I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, vol.-, pp.255

2016

2016

AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ; İSHAK PAŞA SARAYI

BAŞAR B. , BAŞAR F., KOCAMAN G.

:I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, vol.-, pp.645

Books & Book Chapters

2020

2020

Bitlis Nemrut Kayak Merkezi

Başar B.

in: TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ, Sağlık Erkan; Tuna Muharrem, Editor, EĞİTİM YAYINEVİ, Konya, pp.169-177, 2020 Creative Commons License

2020

2020

Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti

Başar B.

in: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR,Dr.Tuba Türkmendağ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.129-139, 2020

2019

2019

ERZİNCAN YEMEK KÜLTÜRÜ

BAŞAR B. , SİLAHŞÖR Y.

in: ERZİNCAN-2019, Akın H,, Editor, T.C. Erzincan Valiliği Yayınları, Ankara, pp.471-483, 2019

2019

2019

FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE

ŞEN N. , BAŞAR B. , Başar F., SİLAHŞÖR Y.

in: New Horizons in Social, Human and Administrative Sciences, Sönmez S., Özçoban E., Balkan D., Karakuş H., Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, New York, pp.315-328, 2019 Creative Commons License Sustainable Development

Supported Projects

2015 - 2016

2015 - 2016

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi

Project Supported by Higher Education Institutions

GÜNCÜ A. (Executive) , GÜNEŞ E. , ALAGÖZ G. , CANBABA İ. E. , BOROĞLU A. , BAŞAR B. , et al.

Awards

March 2020

March 2020

International Culinary Cup 2020

International Culinary Cup 2020

March 2018

March 2018

Taşpakon Aşçılık Türkiye Kupası 4.lük

Taşpakon Türkiye Kupası

February 2018

February 2018

Taşpakon Türkiye Aşçılık elemeleri en iyi 2. Üniversite ödülü

Taşpakon 1. Ulusal Çorum yemek yarışması Türkiye ön elemeleri

December 2017

December 2017

Gastro Pamukkale Yemek Yarışması Ekip Sorumlusu ''Türk Tencere Yemeği'' Kategorisi 1 gümüş,1 bronz madalya, ''Grand Prix Ekip '' Kategorisi 3 gümüş madalya

Gastronomi Derneği, Denizli/Pamukkale

November 2016

November 2016

Doğu Anadolu Yemekleri Ustalar Kategorisi Gümüş Madalya

7.Van Ulusal Turizm ve Seyahat Fuarı/1.Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası

February 2016

February 2016

13.Uluslararası Mutfak Günleri / En iyi üniversite ekip yarışması / Ekip sorumlusu / 3 altın madalya

13.Uluslararası Mutfak Günleri



Jury Memberships

February-2016

February 2016

Competition

Van 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası - Van 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası, Taşpakon

Announcements & Documents

SOĞUK MUTFAK PEYNİRLER
Lecture Note
11/7/2018
MY PLATE
Lecture Note
11/7/2018
PASTACILIK TARİHİ
Lecture Note
11/7/2018
BESLENME İLKELERİ 4
Lecture Note
11/7/2018
BESLENME İLKELERİ 3
Lecture Note
11/7/2018
BESLENME İLKELERİ 2
Lecture Note
11/7/2018
BESLENME İLKELERİ 1
Lecture Note
11/7/2018
GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR
Presentation
12/13/2017

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GER....pptx Creative Commons License

MEZELER VE SOĞUK MUTFAK
Lecture Note
11/6/2017

MEZELER VE SOĞUK MUTFAK

MEZELER.pptx Creative Commons License

GIDA VE MUTFAK HİJYENİ
Lecture Note
10/2/2017

GIDA VE MUTFAK HİJYENİ GIDA VE MUTFAK HİJYENİ.pptx Creative Commons License

VEJETARYEN MUTFAĞI
Lecture Note
9/25/2017

VEJETARYEN MUTFAĞI VEJETARYEN MUTFAĞI.pptx Creative Commons License

YENİLEBİLİR OTLAR
Lecture Note
9/13/2017

YENİLEBİLİR OTLAR YENİLEBİLİR OTLAR.pptx Creative Commons License

PASTANE ÜRÜNLERİ
Lecture Note
9/12/2017

PASTANE ÜRÜNLERİ PASTANE ÜRÜNLERİ.pptx Creative Commons License

Endüstriyel yiyecek üretimi
Lecture Note
9/12/2017

Endüstriyel yiyecek üretimi Endüstriyel yiyecek üretimi.pptx Creative Commons License

SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ
Lecture Note
9/12/2017

SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ.pptx Creative Commons License

PİŞİRME YÖNTEMLERİ1
Lecture Note
9/12/2017

PİŞİRME YÖNTEMLERİ1 PİŞİRME YÖNTEMLERİ1.ppt Creative Commons License

ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME
Lecture Note
9/12/2017

ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME.pptx Creative Commons License

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE MESLEKİ SAĞLIK VE GÜVENLİK
Lecture Note
9/12/2017

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE MESLEKİ SAĞLIK VE GÜVENLİK KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE MESLEKİ ....pptx Creative Commons License

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE PLANLAMA SÜRECİ
Lecture Note
9/12/2017

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE PLANLAMA SÜRECİ KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİNDE PLANLAMA....pptx Creative Commons License

KAT HİZMETLERİNE GİRİŞ
Lecture Note
9/12/2017

KAT HİZMETLERİNE GİRİŞ KAT HİZMETLERİ.pptx Creative Commons License

MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ
Lecture Note
9/12/2017

MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ.pptx Creative Commons License

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR
Lecture Note
9/12/2017

GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GEREKEN YASAL KURALLAR GIDA ÜRETİM TESİSLERİNİN UYMASI GER....pptx Creative Commons License

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1
Lecture Note
9/12/2017

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1.ppt Creative Commons License

MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI
Lecture Note
9/12/2017

MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI.pptx Creative Commons License

OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK YAPISI
Lecture Note
9/12/2017

OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK YAPISI OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK VE İLETİ....pptx Creative Commons License

MUTFAK ORGANİZASYON
Lecture Note
9/12/2017

MUTFAK ORGANİZASYON MUTFAK ORGANİZASYON.pptx Creative Commons License

DÜNYA MUTFAKLARI 1
Lecture Note
9/12/2017

DÜNYA MUTFAKLARI 1 DÜNYA MUTFAKLARI 1.pptx Creative Commons License

DÜNYA MUTFAKLARI 2
Lecture Note
9/12/2017

DÜNYA MUTFAKLARI 2 DÜNYA MUTFAKLAR 2.pptx Creative Commons License

GASTRONOMİ TARİHİ
Lecture Note
9/12/2017

GASTRONOMİ DERS SUNUMU GASTRONOMİ TARİHİ.pptx Creative Commons License

YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ
Lecture Note
9/12/2017

YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ yıy.içecek.hizm..pptx Creative Commons License

ZİYAFET SERVİSİ VE UYGULAMALARI
Lecture Note
9/12/2017

ZİYAFET SERVİSİ VE UYGULAMALARI ZİYAFET MUTFAĞI.pptx Creative Commons License

TÜRK MUTFAĞI
Lecture Note
9/12/2017